De beste tips voor het gebruik van een polijstmachine

C21

De beste tips voor het gebruik van een polijstmachine

Image001
 

Een polijstmachine, ook wel bekend als een buffer, is een van de belangrijkste instrumenten die je zou bezitten als een auto detailing liefhebber. Maar voor het gebruik van dit gereedschap, uitrusten zichzelf met de juiste kennis is zeer belangrijk als het moet worden gebruikt zonder schade aan het voertuig of het veroorzaken van eventuele ongevallen aan de gebruiker. Hier zijn enkele nuttige tips over hoe je een polijster die je met de adviezen van een specialist in wonen hebt gekocht, kunt gebruiken om je auto te polijsten. 

 

Gebruik een roterende buffer 

De roterende buffer is een zeer krachtig instrument. Het is ideaal voor het verwijderen van diepe verf krassen, swirls, en oxidatie. Dit is mogelijk door de hoge warmte die door de draaiende pad wordt geproduceerd. Daarom moet de buffer altijd in beweging worden gehouden (overlappende links naar rechts en op en neer bewegingen) om te voorkomen dat het verbranden van de verf. Dit kan gebeuren in een kwestie van seconden, dus je onverdeelde aandacht moet worden gegeven aan de taak bij de hand.

 

Werk in secties 

Werk altijd in kleine secties bij het polijsten van je elektrische auto met een machine. Zorg ervoor dat je volledig tevreden bent met het resultaat voordat je verder gaat met de volgende sectie tijdens het uitvoeren van deze klus. 

 

Maak eerst de auto schoon

Het voorbereiden van het oppervlak is het eerste wat je moet doen voordat je probeert om de polijstmachine te gebruiken.. Stel je voor wat voor schade het polijsten van een gereinigd oppervlak kan veroorzaken! Als er vuil, zand, gruis enz. op het oppervlak achterblijft en dit komt op de applicator pads terecht, dan zullen deze nog meer krassen op de lak veroorzaken.

 

Kies voor kwalitatieve producten

Gebruik polijstproducten en applicator pads van goede kwaliteit. Vergeet ook niet te kiezen voor een product dat het meest geschikt is voor je behoeften. Houd ook microvezeldoeken bij de hand om resten weg te vegen, want tijdens het polijsten wordt een laagje van de lak afgeschaafd. Maak de applicator pads goed schoon als je ze opnieuw wilt gebruiken, want resten kunnen de lak beschadigen als je ze de volgende keer gebruikt. 

 

Gebruik lage tot middelmatige snelheden

Ongeacht het type auto polijstmachine dat je gebruikt, is het belangrijk om een lage snelheid te gebruiken. Begin met een zeer lage snelheid en voer die geleidelijk op, maar gebruik geen gevaarlijk hoge snelheidsinstellingen. Een hogere snelheid is alleen nodig bij het werken met diepe krassen.

 

Gebruik een polijstmachine met dubbele actie

Een polijstmachine kopen met dubbele actie is ideaal voor het uitpoetsen van lichte krassen op de blanke lak. Hij produceert niet zo'n sterke hitte als de roterende buffer, dus de kans op lakschade is minder groot.

 

Beheers de druk 

Als je licht lak corrigeerwerk doet, gebruik dan een lichte druk op de polijstmachine. De roterende polijstmachine is vooral afhankelijk van de snelheid en niet van de druk om goed werk te leveren. Als je diepere krassen wilt wegpoetsen, dan moet je misschien stevige druk uitoefenen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2022
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief