Geniet lang van zomeravonden in je tuin met LED-verlichting

C21

Geniet lang van zomeravonden in je tuin met LED-verlichting

Thumbnail_image001
 

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten LED-tuinverlichting, en de verschillende delen van je tuin zullen het meeste profiteren van bepaalde soorten verlichtingsarmaturen. In dit gedeelte vind je een overzicht van de verschillende soorten tuinverlichting en de gebieden waarin deze het beste tot hun recht komen.

Spikelampen

Spikelampen worden bovenop een korte pin gemonteerd, die op de gewenste plek in de grond wordt gestoken. Ze kunnen op netstroom, batterij of zonne-energie werken, zodat je de vrijheid heeft om de beste optie te kiezen voor je vereisten en budget. Prijzen kunnen variëren van € 5 tot € 35, en priklampen op zonne-energie of batterijen van goede kwaliteit geven je volledige flexibiliteit bij het plaatsen ervan in je tuin. Gebruik priklampen rond tuinpaden, bloembedden en gazons.

Tuinpalen

Bolderverlichting lijkt een beetje op miniatuurstraatverlichting. Ze werken goed in grotere buitenruimtes en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Naast het formaat en de stijl die je kiest, moet je ook rekening houden met de manier waarop het licht wordt uitgestraald. Sommige tuinpalen geven 360 graden licht, ideaal voor grote, open ruimtes. Anderen schijnen in één richting, waardoor een smallere lichtbundel ontstaat en verlicht wat zich er direct voor bevindt, in plaats van wat er omheen is. Gebruik tuinpaallampen voor opritten, bredere tuinpaden en gazons.

Spots

Spots kunnen in een verhoogde positie op muren of bomen worden gemonteerd en in een hoek naar beneden worden geplaatst, of op grondniveau worden geplaatst op een piek die naar boven of waterpas wijst. Ze kunnen een brede lichtbundel leveren om een groot gebied te verlichten, of een smallere, meer gerichte lichtbundel. Inbouwspots LED werken doorgaans op netstroom of op batterijen. Er zijn ook opties op zonne-energie, maar deze zullen niet zo’n hoge lichtopbrengst opleveren.

Gebruik buitenspots om paden, opritten en gazons van bovenaf te verlichten; en bomen, struiken en muren uit de grond. We raden buitenspots IP65 aan om te plaatsen in de tuin, aangezien deze waterbestendig zijn.

Wandlampen

Tuinwandlampen onderscheiden zich van spots doordat het decoratieve verlichtingsarmaturen zijn die zowel licht geven aan een buitenruimte als er op zichzelf goed uitzien. De meeste wandlampen werken op netstroom, maar er zijn ook opties op zonne-energie en batterijen.

Schijnwerpers

LED-schijnwerpers zenden een zeer brede straal helder licht uit en worden meestal gebruikt als veiligheidsverlichting met een PIR-sensor. Over het algemeen zal het gebruik van schijnwerpers in je tuin eenvoudigweg de effecten van andere verlichting wegnemen, maar ze kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als spotlights wanneer ze op grondniveau worden geplaatst. Als je een grote boom of muur hebt die je wilt verlichten, kan een schijnwerper aan de basis van het element effectiever zijn dan een spotlight.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2024
Redactie Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief