DILBEEK - Gemeente wil beleidsplan voor Trammuseum

C21

DILBEEK - Gemeente wil beleidsplan voor Trammuseum

Trammuseum

Schepen van Toerisme Willy Segers en burgemeester Stefaan Platteau vragen in een brief aan De Lijn en de vzw Erfgoed Vlaanderen naar de concrete plannen voor de site van het Buurtspoorwegmuseum in Schepdaal. De gemeente is medebestuurder van de vzw Buurtspoorwegmuseum. De gemeente van haar kant wil een beleidsplan opstellen voor de site. 

De gemeente Dilbeek wil net als De Lijn en de vzw Erfgoed Vlaanderen van het Trammuseum een aantrekkelijk en hedendaags toeristisch punt maken ten bate van de Dilbeekse gemeenschap maar ook van heel Vlaanderen.
 
Het gemeentebestuur beseft dat de restauratie en de openstelling van een dergelijke site veel studie, moeite en overleg kost, maar is toch enigszins bezorgd dat dit monument zo lang gesloten blijft. Een gesloten monument is immers een dood monument. Het gemeentebestuur weet dat De Lijn als eigenaar en de vzw Erfgoed Vlaanderen als erfpachter bezorgd zijn om het verdere lot van het Trammuseum in Schepdaal. Dat bleek uit een vergadering vorige week. Daar was duidelijk de wil aanwezig om het project verder te zetten.
 Schepen van Toerisme Willy Segers zal zoals gevraagd een beleidsplan opstellen hoe de gemeente Dilbeek de vernieuwde site ziet. Meer nieuws wordt binnenkort ook verwacht over de afspraken met de Groendienst en de dienst Openbare Werken van de gemeente Dilbeek.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 okt 2021
Sam Herremans | 11 okt 2021
Sam Herremans | 10 okt 2021

archief