DILBEEK - Vijftig jaar geleden begon de romance… in de kerk

C21

DILBEEK - Vijftig jaar geleden begon de romance… in de kerk

Goud_wauters_jozef
 

Echtparen leerden een halve eeuw geleden elkaar vaak kennen in oorden van plezier als de kermissen, de cafés en bals. Maar in een kerk, nee… toch.  En toch, want Jozef Wauters en Rosa De Leener leerden elkaar kennen én beter kennen in de kerk van Sint-Gertrudis-Pede. Daar werd de voorgeschiedenis geschreven van het huwelijk van Jozef en Rosa die er vijftig jaar geleden huwden. Op het gemeentehuis werden ze toen in de echt verbonden door schepen Dedobbeleer. De kerk is overigens altijd een centrale rol blijven spelen in het leven van het jubilerend echtpaar. Jozef werd op zeer jonge leeftijd (17 jaar) gevraagd om op het orgel te spelen en zijn toekomstige echtgenote was er klokkenluidster. Aan die job kwam een einde toen de klokken werden geautomatiseerd, maar aan de liefde van Jozef en Rosa kwam helemaal geen einde. Uit hun huwelijk werd dochter Vera geboren die voor een kleinzoon en kleindochter zorgde. Jozef vervolmaakte zich als orgelist aan het Lemmensinstituut in Mechelen.

 Jozef, geboren in Schepdaal op 20 december 1935, werkte eerst bij het ministerie van Justitie alvorens naar de Kredietbank te trekken. Rosa, geboren op 12 januari 1938 in Schepdaal, heeft altijd geholpen in de beenhouwerij van haar broer.
 
 Het echtpaar was en is zeer actief in het verenigingsleven. Jozef is één van de medestichters van de voetbalclub FC Pede en werkte recent ook mee aan de fusie van de voetbalclubs van Pede, Koeivijver en Itterbeek. Bij Rosa ligt de KVLV haar na aan het hart. Een van de hoogtepunten van Jozef is toen Pede hem vierde omdat hij vijftig jaar op het orgel speelde. Het dorp stond toen helemaal op zijn kop. Het echtpaar woont in de Isabellastraat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief