DILBEEK - Treinstation in Schepdaal

C21

DILBEEK - Treinstation in Schepdaal

Vanbrempt_vancauwelaert

"Een nieuw treinstation in Schepdaal lijkt mij naast de uitbouw van de Ninoofsesteenweg tot een openbaar vervoeras met busbanen, zeker een waardevol idee om zo het openbaar vervoer uit te bouwen tot een aantrekkelijk alternatief"' schrijft Vlaams Minister Kathleen Van Brempt in antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert.

Zij voegt eraan toe dat er in het kader van het GEN op dit ogenblik een studie loopt om na te gaan of het initiële GEN-plan moet worden bijgestuurd. "Eén van de belangrijke vragen in deze studie is of er in Vlaanderen en Brussel stations moeten bijkomen. Ik hoop dat deze studie hierover waardevolle informatie kan geven. De resultaten van deze studie worden nog voor het einde van dit jaar verwacht", zegt Van Brempt.

Aanleiding voor de vraag van Guido Van Cauwelaert was een artikel in Het Nieuwsblad van 27/09/2008 met al titel: "Schepdaal wil op de trein springen - Pajottenland blijft ijveren voor stopplaats in Gewestelijk Expresnet.

"De problematiek van de ontsluiting van "het Pajottenland" met openbaar vervoer is heel belangrijk", schreef Van Cauwelaert aan de sp.a-top. "De halte op de spoorweg in Schepdaal (of ergens anders), de problematiek van de vrije busbaan op de Ninoofsesteenweg (ooit aangebracht door de toenmalige sp.a-minister maar later angstvallig verzwegen door sp.a), het kadert er allemaal in. En misschien moet Van Brempt eens nadenken of de light railverbindingen (voertuigen die gedeeltelijk gebruik maken van de bestaande spoorweglijnen en dan overgaan op "tram in eigen bedding") die ze een tijd geleden aankondigde, hier geen oplossing kunnen bieden. Ik weet het niet maar de sp.a heeft ongetwijfeld specialisten genoeg die het wel eens kunnen onderzoeken."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2008
Gerrit Achterland
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief