REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Editiepajot_politie_heel_goed
(Repro EP)

Ongeval stoffelijke schade met vluchtmisdrijf 
HERNE - De bestuurder van een onbekend voertuig verliest maandag rond 20.20 uur de controle over het stuur en rijdt tegen een katafoorpaaltje, verkeersbord en kilometerpaal. De wagen komt achtereenvolgens terecht tegen omheining van V, H uit Herne. De bestuurder nam naderhand de vlucht.

Dankzij oplettende burger klist politie jeugdige vandalen!
DILBEEK - Via een oplettende burger kreeg de politie maandagmiddag melding van feiten van klein vandalisme die dagelijks door een 4-tal minderjarigen gepleegd worden ter hoogte van het kerkhof van Groot-Bijgaarden. De jongeren zouden ook regelmatig op het kerkhof ‘spelen’ en eerder aan één van de toegangswegen tot het kerkhof de afsluiting verwijderd hebben.

Om kort op de bal te spelen, stuurde de politie vanmorgen een patrouille naar deze plaats. Bij aankomst aan het kerkhof zagen de politiemensen 3 jongeren die een steunpaaltje van een boom uit de grond getrokken hadden en dit op het kerkhof gegooid hadden. Vier andere jongeren hadden toegekeken.

De drie op heterdaad betrapte ‘vandalen’ werden meegenomen naar het politiehuis. Hier gaven ze nog andere feiten van vandalisme toe en wezen nog een 4de jongen aan die ook betrokken was bij eerdere feiten van vandalisme. De ouders van de 14 en 15-jarige jongeren werden onmiddellijk op de hoogte gebracht van de feiten en verhoord over hun burgerlijke aansprakelijkheid. Ze mochten vervolgens hun kinderen mee naar huis nemen. Eén jongen is woonachtig in Jette; de anderen zijn Dilbekenaren.

Er wordt proces-verbaal opgesteld dat overgemaakt wordt aan de sectie Jeugd van het parket van de procureur des Konings.

Twee cocaïneslikkers onderschept op luchthaven Zaventem
ZAVENTEM - De Federale gerechtelijke Politie op Brussels Airport heeft op zondag 1 februari 2009 twee Bulgaren opgepakt. De man en de vrouw hadden capsules met cocaïne ingeslikt, in totaal 1,5 kilogram. Beiden zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

De Bulgaarse man en vrouw, beiden 47 jaar oud, zijn onderschept bij hun aankomst uit Punta Cana (Dominicaanse Republiek). Uit radiografisch onderzoek bleek dat zij beiden capsules met cocaïne hadden ingeslikt.  De vrouw had ook één grote capsule vaginaal ingebracht. Die capsule bestond uit meerdere kleinere capsules waartussen gemalen koffie was aangebracht.

Tot op heden hebben de politiediensten 1,5 kilogram gerecupereerd. Beide verdachten zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2009
Editiepajot
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief