DILBEEK – Volstaat gelijkspel om ZVK Amigo derde landstitel te bezorgen ?

Editiepajot_dilbeek_zvk_amigo_repro_sw
Repro SW

Niettegenstaande Amigo genoeg had aan een gelijkspel was het de landskampioen die zijn wil probeerde op te dringen. Al in de 2de minuut werd een mooi opgezette aanval subliem afgewerkt door kapitein Yves HEREMANS: 0-1. Amper 2' later hingen de bordjes weer in evenwicht: 1-1. De druk van Amigo bleef aanhouden en in de 12' kwamen onze kampioenen, na balverlies van de thuisploeg, terug op voorsprong: Hafid MOUTOUD 1-2. Desondanks Amigo de wedstrijd volledig in handen had boog Koersel in amper 4' hun achterstand om in een 5-2 voorsprong. Niet door mooi voetbal, maar door het efficient uitwerpen van de thuisdoelman. Keer op keer verkeken onze boys zich! Over en out voor Amigo. Of toch niet... De Vlaams-Brabanders waren niet aangeslagen en konden op slag van rust de 5-3 scoren: Luis ARANHA.

Op de 1ste minuut van de 2de periode na, waarin Koersel de 6-3 scoorde, was het al Amigo dat de klok sloeg. De thuisploeg liep achter de feiten aan en was enkel gevaarlijk met een paar schaarse counters. Steeds werd Amigo gestopt door de doelman, de paal (2x) of deklat of door ballen die nipt naast gingen. Een eerste competitieverlies hing in de lucht tot onze man van de match Yves HEREMANS scoorde: 46' 6-4. Amper 1' later scoorde Lucas DINIZ (die terug op dreef begint te komen) de aansluitingstreffer: 47' 6-5. Koersel barste in al zijn voegen en op 10' voor het einde nette Luis ARANHA de verdiende gelijkmaker: 50' 6-6.
De doorgebroken Yves HEREMANS was op weg naar het overwinningsdoelpunt maar werd foutief afgestopt door een thuisspeler. Eindscore: 6-6.
Scheidsrechter NIHOUL floot een goede wedstrijd en hield deze topper volledig onder controle.

Conclusie:
Op enkele zwakke minuten na was het al Amigo dat de klok sloeg. Of dit volstaat om de 3de landstitel op rij binnen te halen is nog de vraag.
Zonder noemenswaardige flaters zijn de Play-Offs kandidaten gekend. Een groot Limburgs succes dat al zijn ploegen in de Play-Offs heeft.
De verrassing van de avond is 0-6 pandoering en de uitschakeling van Hoboken. Na vijf jaar op rij de titelfinale te hebben gespeeld, waarbij twee titels werden binnengehaald rest hun nog enkel de Beker.
De zekere dalers zijn het ter ziele gegane BC Embourg (smaakmaker van de eerste ronde), SAHIN Hannut en de revelatie van vorig seizoen FTS Antwerpen. RES Soignies kan zich nog enkel redden in de nacompetitie tegen de tweede geklasseerde uit 2de Nationale.
Zowel Amigo killer MAGIC Hensies als KLIEKSKE Landen hebben zich tot kampioen gekroond in 2de Nationale. Net als Limburg telt Vlaams-Brabant volgende seizoen drie ploegen in 1ste Nationale.