Paul Van Himst is ereburger van DILBEEK

C21

Paul Van Himst is ereburger van DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_paul_van_himst_foto_jean-pierre_schoukens
Paul Van Himst is bij al dat succes een man van het volk gebleven. - Foto's Jean-Pierre Schoukens.
 
Editiepajot_dilbeek_paul_van_himst_foto_jean-pierre_schoukens__1_
Editiepajot_dilbeek_paul_van_himst_foto_jean-pierre_schoukens__2_
Editiepajot_dilbeek_paul_van_himst_foto_jean-pierre_schoukens__3_
Editiepajot_dilbeek_paul_van_himst_foto_jean-pierre_schoukens__4_
 

Raad- en trouwzaal in het gemeentehuis van Dilbeek zaten maandagavond afgeladen vol voor de viering van Paul Van Himst als ereburger van Dilbeek. De derde in rij na kunstschilder Jacky Duyck en zuster Lutgardis. Heel wat prominent volk kwam opdagen voor deze hulde aan de bekendste Belgische voetballer.

In de raadzaal zaten naast Paul, zijn echtgenote Arlette, kinderen en kleinkinderen ook zijn persoonlijke vrienden minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt, Mister Michel Verschueren en boezemvriend Eddy Merckx. Nog verder in de zaal volgden Michel Sablon en Kotmadam-acteur Odilon Mortier het hele, bijwijlen emotionele, gebeuren, opgeluisterd door de Vrije Belgen uit Sint-Martens-Bodegem.

 “Deze carrière is uniek, niet nagebootst door een Belgische speler en op dit niveau niet meer te evenaren’’, begon schepen van Sport Luc Deleu zijn lofrede aan Paul Van Himst, die intussen al 45 jaar woont in Groot-Bijgaarden. De toespraak van Deleu werd opgefleurd met een powerpointpresentatie van de sportdienst onder leiding van Boudewijn Vanermen met veel bewegend archiefmateriaal over de geweldige voetballer die Paul Van Himst toch is geweest.

Familieman tot en met

Paul Van Himst is bij al dat succes een man van het volk gebleven. Schepen Deleu herinnerde daaraan in zijn toespraak: “Talent en wilskracht zijn de grondstoffen van succes. Inspiratie en transpiratie zijn de noodzakelijke meststoffen. Succes is het logisch gevolg. Maar wat vooral mooi is bij Pol is zijn ongelooflijke bescheidenheid. Geen vedettenallures, geen bv-toestanden. Pol is een familieman tot en met. De man die met de kleinzonen naar de trainingen gaat, instaat voor het vervoer en die – steeds even bescheiden aan de zijlijn, de ontwikkeling van deze talenten volgt. Je hebt bovendien Pol, een prachtig gezin dat ook helemaal in Dilbeek is geïntegreerd, hier leeft en werkt en actief deelneemt aan het sociale leven. We zijn uitermate trots je vandaag in de bloemen te kunnen zetten en je publiek ereburger van Dilbeek te maken’’, zo besloot Luc Deleu zijn toespraak..

Paul Van Himst sprak ook een dankwoord uit. In de eerste plaats bedankte hij zijn echtgenote Arlette, zijn vrienden Guido De Padt en Michel Verschueren die van het publiek een spontaan applaus kreeg. Even stokte de stem van emotie als hij zijn vriend van jaren Eddy Merckx bedankte. Ook toenmalige technisch directeur van de Belgische voetbalbond Michel Sablon werd in de hulde betrokken.

Na de toespraak volgde de uitreiking van de cadeaus en de traditionele groepsfoto op de pui van het gemeentehuis.

Palmares Paul Van Himst

Paul Van Himst, werd geboren in Sint-Pieters-Leeuw op 2 oktober 1943.
Zijn palmares is uniek.
- Gouden Schoen 1960
- Gouden Schoen 1961
- Gouden Schoen 1965
- Gouden Schoen 1974
- Super Gouden Schoen 1991
- Gouden Schoen van de Eeuw 1995
- 8 keer landskampioen met Anderlecht
- 4 keer bekerwinnaar met Anderlecht
- 3 keer Belgisch Topscore
- 235 competitiedoelpunten
- Nationaal Trofee van de Sportverdienste in 1974
- 81 keer geselecteerd voor de Nationale Ploeg
- Bondscoach van de Rode Duivels
- Trainer van Anderlecht.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief