Welzijnspunten voor álle Dilbekenaren!

C21

Welzijnspunten voor álle Dilbekenaren!

2303_wp_overkoepelend_vierkant
 

 Welzijnspunten voor álle Dilbekenaren! In Dilbeek ging de campagne om de Dilbeekse welzijnspunten in de kijker van start. Bij deze welzijnspunten kan élke Dilbekenaar die met een welzijnsvraag zit, makkelijk aankloppen voor hulp. De hulpverlener van het welzijnspunt neemt dan uitgebreid de tijd om samen op zoek te gaan naar antwoorden. En wat blijkt? Soms zijn er meer antwoorden en oplossingen mogelijk dan verwacht. 

Brede waaier
De hulpverlener van het welzijnspunt heeft een breed zicht op alle dienstverleningen, die kunnen helpen bij problemen. Bovendien kan de professionele blik en het luisterend oor de Dilbekenaar misschien wel op weg zetten om ook andere voordelen of diensten te ontdekken. Vaak is het ene probleem immers gelinkt aan een ander probleem.
Makkelijk toegankelijk 
Met de welzijnspunten wil Dilbeek inzetten op een toegankelijk en warm onthaal. Dilbekenaren kunnen er gewoon binnenstappen: een afspraak maken hoeft niet, maar kan wel. Dilbekenaren kunnen ook bellen tijdens de openingsuren of een mailtje sturen. Vanaf 27 maart zullen de openingsuren van de welzijnspunten wijzigen.
Welzijnspunten in de kijker
“Om dit alles bekend te maken start Dilbeek vanaf vandaag een campagne. We voeren deze campagne niet enkel op sociale media, maar maken ook gebruik van postkaartjes en affiches,” zegt bevoegde schepen Walter Zelderloo.

Een belangrijke rol om de welzijnspunten kenbaarder te maken, is weggelegd voor partnerorganisaties, huisartsen, scholen, ... Zij zijn het best geplaatst om mensen door te verwijzen naar een welzijnspunt. “Maar eigenlijk kan iedereen dat doen! Misschien ken jij wel een familielid, vriend of buur die lijkt te verdwalen in het welzijnsaanbod. Stuur hen dan zeker door!” vult bevoegde schepen Walter Zelderloo aan. 

WELZIJNSPUNT CAMPUS NIEUWENBOS 
Bosstraat 84, 1702 Groot-Bijgaarden                                               
maandag, dinsdag en vrijdag: 9u tot 11u30
woensdag: 9u tot 11u30 en 14u tot 15u30

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief