Nils Van Roy nieuw gemeenteraadslid in DILBEEK

C21

Nils Van Roy nieuw gemeenteraadslid in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-11-02_om_12
 

Vorige week liet gemeenteraadslid Kris Peeters (Vlaams Belang Dilbeek) aan partijvoorzitter Tom Van Grieken weten dat hij zijn ontslag neemt uit al zijn mandaten (gemeenteraadslid en provincieraadslid) en functies (regiovoorzitter). Dit om gezondheidsredenen.

In de Dilbeekse gemeenteraad wordt Kris Peeters opgevolgd door Nils Van Roy, oud-voorzitter van de afdeling en op dit ogenblik penningmeester.

Nils Van Roy 

Nils Van Roy (Hasselt 1987) is in 1991 met zijn ouders in Itterbeek komen wonen en woont nu in Groot-Bijgaarden. Beroepshalve is Nils IT-consultant nadat hij toegepaste informatica (applicatieontwikkeling) studeerde.  Tijdens zijn studententijd was hij Praeses van de NSV (Nationalistische studentenvereniging) in Hasselt en daarna volgde hij Tom Van Grieken op als Senior Seniorum van NSV Nationaal. Van 2013 tot 2020 was hij lid van de Raad van Bestuur van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ). 

In Dilbeek kwam hij in 2012 als onafhankelijke op op de lijst Vernieuwing en in 2018 op de Vlaams Belanglijst. Sinds 2023 volgt hij voor het Vlaams Belang de vergaderingen van de EVA-vzw Gemeentelijke Kinderopvang van de gemeente Dilbeek.

Kris Peeters

Kris nam in 2018 voor het eerst deel aan verkiezingen. Als lijsttrekker werd hij verkozen tot gemeenteraadslid. Peeters is gewezen architect en hij volgde vooral de dossiers ruimtelijke ordening van nabij op. Vlaams Belang Dilbeek wil Kris enorm bedanken voor zijn inzet als gemeenteraadslid. 

Kris Peeters (en Vlaams Belang) is de énige die zich inzette tegen de komst van de hoogbouw aan het treinstation in de Dilbeekse Saviowijk. Vlaams Belang verdeelde een ontwerp van bezwaarschrift tegen de hoogbouw en het aantal bouwlagen in dit ontwerp. Dit wordt trouwens in de gemeenteraad van 28 november besproken en Nils Van Roy zal nogmaals onze bezwaren uiteenzetten en tegen dit ontwerp stemmen.

In de Vlaams-Brabantse provincieraad kwam Kris Peeters als opvolger in de provincieraad. Hij wordt daar nu opgevolgd door Daniël Fonteyne, gemeenteraadslid in Galmaarden en oud-provincieraadslid. 

Gemeenteraadsverkiezingen 2024

Aandachtspunten voor Nils worden zeker de toenemende verfransing en vervreemding in onze gemeente. De toenemende grond- en woningprijzen waardoor jonge Dilbekenaren in Dilbeek geen toekomst meer hebben.

Vlaams Belang Dilbeek is van oordeel dat de Dilbeekse meerderheid het laatste jaar de ontevredenheid over het beleid heeft doen groeien. Denken we maar aan de zeer ongelukkige wijziging van de huisvuilophaling. De geplande hoogbouw aan het treinstation in Savio. De nieuwe woonwijk in Itterbeek en de geplande sluiting van het dagverzorgingscentrum, waarbij eigen Dilbekenaren in de kou komen te staan, samen met hun mantelzorgers.

Vlaams Belang staat voor een Vlaams, veilig, groen en leefbaar Dilbeek. Allemaal punten waar de huidige meerderheid en de vorige meerderheden veel te weinig aandacht aan hebben geschonken. Vlaams Belang Dilbeek kijkt dan ook verwachtingsvol uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief