Nationale vrijwillige Opruimactie door de Jeugdvereniging van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Belgie op Nieuwjaarsochtend in DILBEEK

C21

Nationale vrijwillige Opruimactie door de Jeugdvereniging van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Belgie op Nieuwjaarsochtend in DILBEEK

Whatsapp_image_2024-01-01_at_11
 
Zoals elk jaar op 1 Januari, heeft de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap het nieuwjaar gevierd door s morgens vroeg gezamenlijk gebeden te verrichten, en daarna de straten te kuisen als een teken van medegevoel in de samenleving en om een positief voorbeeld achter te laten voor de rest van de samenleving. Reinheid is een groot deel van de Islam, naast het dienen van de medemens. Om te voldoen aan deze leerstellingen was dus het ultieme doel van deze vrijwillige opruimactie. Deze opruimactie werd georganiseerd in 16 verschillende steden in België en ongeveer 400 vrijwilligers van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap namen er deel aan. Zo werd deze opruimactie ook georganiseerd in de gemeente Dilbeek. Iedereen kwam samen in de Moskee op de Brusselstraat om 6:30u en na het verrichten van de gebeden werd ook de Dilbeekse omgeving proper gemaakt. Mijnheer de Burgemeester, de Heer Willy Segers was ook aanwezig bij het start van dit programma en hij uitte zijn blijdschap over zulke acties en hij ook uitte zijn appreciatie omtrent de vrijwillige diensten van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.
De vrijwillige opruimactie is een van de voornaamste initiatieven en evenementen in het jaarkalender van Majlis Khuddam-ul-Ahmadiyya, anders bekend als de jeugdvereniging van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Dit jaar was het 16de opeenvolgende jaar dat de opruimactie werd georganiseerd.
De leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap België werden ’s morgens vroeg wakker op 1 januari 2024 en kwamen samen in hun plaatselijke centra en moskeeën. Na het gezamenlijke gebed trokken alle leden de straten op van hun lokale gemeenten om ze vrijwillig te kuisen en het zwerfvuil op te rapen. 400 leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap namen deel aan de actie die plaatsvond in 19 gemeenten rond heel België onder anderen Brussel, Dilbeek, Hasselt, Genk, Antwerpen, Turnhout, Luik, Eupen, enz.
De islam legt de nadruk op het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving en het land waar men woont van dienst te zijn. Het motto van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is:
“Liefde voor Iedereen, Haat voor Niemand.”
De Gemeenschap organiseert deze actie om de leer van compassie en loyaliteit en het motto van de Ahmadiyya Gemeenschap een fysieke vorm te geven.
De nationale voorzitter van de Jeugdvereniging, Asif Bin Owais, zei ter gelegenheid van de opruimactie: “De opkuisactie is een religieuze plicht die wij als moslims aan het vervullen zijn. De Heilige Profeet van de islam (vrede zij met hem) heeft ons geleerd dat het land liefhebben een deel van ons geloof is. Met deze actie voldoen we ook aan de rechten van de medemens en kunnen wij onze landgenoten laten zien dat de islam een vredevolle religie is en dat het ons aanspoort om vredevolle samenleving tot stand te brengen.”
hem) heeft ons geleerd dat het land liefhebben een deel van ons geloof is. Met deze actie voldoen we ook aan de rechten van de medemens en kunnen wij onze landgenoten laten zien dat de islam een vredevolle religie is die ons aanspoort om een vredevolle samenleving tot stand te brengen.”
De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is een wereldwijde gemeenschap en een stroming binnen de Islam actief in meer dan 200 landen rond de wereld en met tientallen miljoenen aanhangers. Ze werd in 1889 in (Qadian) India opgericht door Mirza Ghulam Ahmed die de Gemeenschap erkent als de beloofde Messias wiens komst voorspeld werd door de Profeet Mohammed (vrede zij met hem). In België werd de gemeenschap in 1982 opgericht met het hoofdzetel in Dilbeek. We hebben tot heden 15 vestigingen en ongeveer 2000 leden over heel België.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief