GALMAARDEN - Teken nu de petitie om de gruwelijke vossenjacht te verbieden!

GALMAARDEN - Teken nu de petitie om de gruwelijke vossenjacht te verbieden!

Vos1a
Ingezonden foto.
 

Naar aanleiding van het vinden van een dode vos in onze streek wordt het misschien tijd dat er stappen worden ondernomen om de jacht op vossen gewoon te doen stoppen. In een vertrouwelijke nota van plaatselijke jagers die wij konden inkijken blijkt dat over het jachtgebied dat zich uitstrekt over Galmaarden, een deel van Herne en een deel van Bever, op 1 jaar niet minder dan 60 vossen werden afgeschoten. Dit zijn dan nog cijfers van enkele jaren geleden. Die beestjes hebben dat echt niet gevraagd om als levende schietschijf door het Pajottenland te lopen. Ook al begrijpen wij mensen die hun kippen of andere beestjes verloren hebben door deze jagers. Dus doen we hierbij een warme oproep aan alle mensen om de petitie te tekenen tegen de meestal gruwelijke vossenjacht die vandaag nog steeds aan de gang is in Vlaanderen. Mensen die voor hun plezier andere dieren neerschieten en dat zijn zogezegde dierenvrienden!
Vossen zijn niet graag gezien door landbouwers, hobbykwekers van pluimvee en jagers. Ze demoniseren de dieren omdat ze natuurlijk gedrag vertonen, ze eten namelijk kleine dieren en eieren. Daarom worden ze op allerlei manieren gruwelijk om het leven gebracht. Ze worden afgeschoten, gevangen in kooivallen en soms zelfs gevangen in illegale stroppen en klemmen. Animal Rights betrapte vorig jaar nog iemand op het gebruik van een illegale val met een levende lokhaan.
De vossenjacht is even wreed als zinloos. In Luxemburg is er al sinds 2015 een jachtverbod, dit heeft niet geleid tot een spectaculaire toename van het aantal vossen zoals jagers hadden voorspeld. In navolging van het succes van dit verbod, wil Animal Rights dat ook in België een verbod op de gruwelijke vossenjacht wordt ingevoerd. Daarom vragen ze aan zoveel mogelijk mensen om de petitie te tekenen tegen deze gruwelijke jacht. Link naar de petitie:https://www.animalrights.be/stop-de-heksenjacht-op-de-vos.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief