TOLLEMBEEK - Afscheid nemen van de Gouden Handschoen 1982 Georges Bellemans

C21

TOLLEMBEEK - Afscheid nemen van de Gouden Handschoen 1982 Georges Bellemans

20230126_112151
Het bidprentje van Georges. Foto Marc Colpaert
 
20230126_100530__kopie_
De kerk zat vol mensen.- Foto Marc Colpaert
 
20230126_110404__kopie_
Afscheid van Georges.- Foto Marc Colpaert
 
Ongeveer 350 mensen zakten af naar de kerk van Tollembeek om afscheid te nemen van Georges Bellemans, die plotseling op 71 jarige leeftijd ons moest verlaten. Naast familie en vrienden waren er ook tal van mensen uit de kaats- en voetbalwereld in de kerk. "Als de zon schijnt ga erin staan", was een favoriete uitspraak van Georges, spijtig genoeg regende het op donderdag.
 
 
Het nieuws was voor vele mensen een schok want plots was Georges Bellemans er niet meer. Hij overleed op 18 januari in het OLV in Aalst. Deze man die samen met de kaatsploeg van Tollembeek vijf keer kampioen van het land werd, was niet meer onder ons. In 1982 kreeg hij trouwens de Gouden Handschoen wat te vergelijken is met de Gouden Schoen in het voetbal. Na het kaatsen werd hij trainer van verschillende ploegen in het Pajottenland en de Dendervallei.
 
Zoon Niko en dochter Elke gaven een pakkend eerbetoon voor hun overleden 'va'. Ook een persoon van de voetbalploeg van Winnik, kwam vol lof spreken over wijlen hun beste trainer ooit.  Pastoor Meskens sprak dan weer over twee iconen die in de Flieterkouter woonden, namelijk Georges en Urbanus, al woont deze laatste volgens ons niet in de Flieterkouter.
 
De sportwereld verliest veel te vroeg een icoon die volgens zijn familie een fantastische vader en opa was, die verzot was op chocolade en ijsjes. Het gaat je goed Georges en waar je ook bent, leer ze daar maar eens hoe men moet kaatsen of voetbal spelen. Veel sterkte aan de familie bij dit verdriet

   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief