Lokaal bestuur Galmaarden past snelheidszones aan met gevoelige uitbreiding van zones 30

C21

Lokaal bestuur Galmaarden past snelheidszones aan met gevoelige uitbreiding van zones 30

Foto_1_steenstraat_55
De Steenstraat en de Hulstraat worden zone 30. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeenteraad keurde eerder het aanvullend reglement voor het aanpassen van de zonering snelheid over heel het grondgebied goed. Dit aanvullend reglement kwam tot stand door een samenwerking tussen de gemeente, het studiebureau en AWV. Op deze manier wenst het bestuur de veiligheid in het verkeer verder te verhogen. Bijna de helft van het centrum in Vollezele, zelfs een deeltje van de Ninoofsesteenweg wordt zone 30!
 
 
 
De belangrijkste aandachtspunten voor de zonering zijn:
 
Uitbreiding op de bestaande zones 30:
Galmaarden: Marktplein (tussen Kapellestraat en Marktplein), Nieuwstraat (tot aan de kerk), Brusselstraat (deel), Kammeersweg, Watermolenstraat, Zwaanstraat (vanaf de bocht richting Winterkeer, kruispunt inclusief)
Tollembeek: verlenging op de N272 tot de Plaatstraat en ter hoogte van het verkeersplateau richting Mark
Vollezele: variabel op de N255 verlengt tot Oudstrijdersplein inclusief, vast voor de volledige zone Oudstrijdersplein, Kamketse, Steenstraat, Repekouter en Hulstraat
De Roen en omgeving Flieterkouter bleven ongewijzigd
De bestaande bebouwde kommen werden behouden, met uitzondering van de bebouwde kom in Waarbeke die voortaan op grondgebied Galmaarden start in de Dorekensstraat en de Hoogstraat.
De voorlopige snelheidsbeperking voor Heirbaan en Hoogstraat werden definitief mee opgenomen in zonering 50 km/u.
De fietszones werden na Bergstraat uitgebreid met Haagstraat en Crijnemstraat in kader van de VolleGaas route en de Begijnhofstraat vanaf het kruispunt met de Statiestraat tot het kruispunt met de Processiestraat, in kader van de veiligheid voor de voetgangers die de voetweg naar de achterkant van de school te Tollembeek gebruiken.
 
 
De plaatsing van de borden kon niet onmiddellijk gebeuren na het goedkeuren van het aanvullend reglement, aangezien dit simultaan op de gewest- en gemeentewegen diende te gebeuren en AWV niet direct kon plaatsen. Inmiddels zijn alle borden geplaatst.
 
 
Een overzicht voor zone 30 en fietsstraat is terug te vinden via de gemeentelijke website.
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief