De inbraken blijven doorgaan, nu in de Delhaize in Galmaarden

C21

De inbraken blijven doorgaan, nu in de Delhaize in Galmaarden

20240906_213407
Delhaize kreeg inbrekers over de vloer.- Foto Marc Colpaert
 
Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ronde de klok van 4 uur in de ochtend ingebroken in de supermarkt Delhaize in het centrum van Galmaarden. Ze braken langs achter binnen en plunderden de automaat met rookmiddelen. De burgemeester vraagt meer agenten en is zelfs van oordeel dat een bewakingsfirma hier wel op zijn plaats zou zijn, vraag is echter wie dat allemaal gaat betalen.  
Na de inbraak in de voetbalkantine van Galmaarden 2 dagen geleden is er in de nacht van donderdag op vrijdag een inbraak geweest in een handelszaak Delhaize in Galmaarden. De eigenaar werd verwittigd via het alarmsysteem en heeft onmiddellijk de politie gebeld. De interventieploeg kwam snel ter plaatse. Momenteel is er een buurtonderzoek lopende en worden er camerabeelden opgevraagd. Een getuige heeft 2 personen gezien. Zij hadden een bivakmuts aan en communiceerden in het Frans. 
"Nadat ik op de hoogte werd gebracht door de politie heb ik onmiddellijk de eigenaar en de getuige gecontacteerd en een gesprek gehad. Er was al een verhoogde controle door onze politie, maar ik heb nogmaals de vraag gesteld om nog meer te patrouilleren. Ook het inschakelen van een bewakingsfirma behoort tot een mogelijke oplossing op korte termijn", aldus burgemeester Persoons. 

We rekenen op de deskundigheid en inzet van onze politiezone.  Op mijn uitdrukkelijke vraag zal de korpschef op de gemeenteraad aan alle raadsleden een toelichting komen geven over de aanpak en opvolging van de feiten van de voorbije maanden. Dergelijke praktijken horen niet thuis in onze gemeente. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 08 sep 2024

archief