Roger Van Holder is niet meer

C21

Roger Van Holder is niet meer

Editie_galmaarden_bloedgevers_1__kopie_
Roger werd onlangs nog door voorzitter Christian Demeulder in de bloemetjes gezet.- Foto Marc Colpaert
 
Roger Van Holder uit Galmaarden is een dag na zijn verjaardag op 78 jarige leeftijd overleden. Hij had een heel uitgesproken en een uitzonderlijke rol gespeeld in het sociale leven van Galmaarden en omgeving. De uitvaartdienst gaat door in ARK Uitvaartzorg Groendreef 7b in Geraardsbergen op zaterdag 14 september om 1330 uur.
 
"Als ik beweer dat ik niemand ken  in Vlaanderen die op zovele terreinen actief en succesvol was als Roger Van Holder, overdrijf ik zeker niet. Of het nu sport, muziek of sociaal engagement was, stond Roger altijd paraat en dat deed bij met enorm veel inzet en met hart en ziel", vertelde Henri Spider familie van Roger.
Een topspeler bij de kaatsers in Vollezele, een uitstekende voetballer , een gewaardeerde en gerespecteerde arbiter, een acteur bij de toneelgroep ‘Helpt Elkander, waar hij ook voorzitter van was, een gedreven voorzitter van de ‘bloedgevers van Galmaarden’ ‘omroeper bij wielerwedstrijden’ , en niet te vergeten zijn succesvolle carrière als DJ en radiopresentator ‘Roy Van Kappelle’.
Hij was ook de bedenker van de naam van het dorpsrestaurant ‘Resto Plus’
 
"Roger heeft ons één dag na zijn 78ste verjaardag verlaten na een moedige, onoverwinnelijke strijd, waarbij hij dag en nacht werd bijgestaan door zijn vrouw Paula en al zijn familieleden die hem, zonder uitzondering, héél graag zagen. Roger was een man met een ‘warm’ hart voor zijn familie, vrienden die zijn ganse leven klaarstond om een helpende hand te reiken.
Waren er maar meer mensen als Roger . Wij zullen hem missen.
 
En ook de Vrijwillige Bloedgevers van Galmaarden zullen hun erevoorzitter missen. Vrijdagavond vernamen wij het overlijden van onze vriend Roger Van Holder, erevoorzitter van onze vereniging. Roger trad toe tot de Vrijwillige Bloedgevers Afdeling Galmaarden in mei 1993.
Hij nam in het begin de taak waar van propagandahoofd.
 
Kort daarna, na het opstappen van de voorzitter, werd hij met een unanieme beslissing aangesteld als voorzitter. Een taak die hij tot februari 2016 waarnam want tijdens de vergadering van 19 februari 2016 nam hij plotseling ontslag om medische redenen. Door zijn operatie (hartklep) zo vertelde hij, ging zijn gezondheidstoestand stilletjes achteruit en dus nam hij dit (voor hem) moeilijke besluit.
 
Op ons aandringen trad hij jaren later opnieuw toe tot het bestuur van de inmiddels Koninklijke Vereniging van de Vrijwillige bloedgevers Afdeling Galmaarden als ere-voorzitter. Een functie die hij op de achtergrond waarnam. Langs deze weg willen wij zijn familie en in het bijzonder ook zijn echtgenote Paula een hart onder de riem steken en haar bedanken voor zijn en ook haar vele jaren van trouwe inzet voor de vereniging.
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief