Doe mee aan de zwerfvuilactiedag in Galmaarden op 28 september

C21

Doe mee aan de zwerfvuilactiedag in Galmaarden op 28 september

20240220_102848__kopie_
Kom mee afval opruimen. Foto Marc Colpaert
 
Opgeruimd st(r)aat netjes. Lokaal bestuur Galmaarden organiseert opnieuw zwerfvuilactiedag op 28 september 2024. In aanloop van de handhavingsweek (van 7 t.e.m. 13 oktober 2024) organiseert het lokaal bestuur Galmaarden een zwerfvuilactiedag op zaterdag 28 september.
 
Achtergrond
 
Als landelijke gemeente willen we de strijd met de zwerfvuil- en sluikstortproblematiek aangaan. Niemand woont graag in een straat vol zwerfvuil. Een vervuilde omgeving oogt lelijk en vormt een bron van ergernis voor al wie er in woont. Uit onderzoek blijkt ook dat een slordige buurt al gauw aanleiding geeft om nog meer vuil achter te laten. Het opruimen van al dat afval kost geld, tijd en inzet. Het bestuur zet al heel wat middelen in om het probleem van zwerfafval aan te pakken. Maar toch is zelfs die inzet niet altijd voldoende en blijft zwerfafval nog vaak een doorn in het oog. Kunnen we allemaal dan zelf niet het verschil maken? Natuurlijk! Maar dan moeten we wel met zijn allen een kleine inspanning leveren. Uiteraard door zelf ons afval in de vuilnisbak te gooien. Een kleine daad met een groot effect. Maar nog belangrijker: door een duidelijk signaal te geven dat we het niet pikken dat anderen hun afval zomaar gooien waar het niet hoort.
 
 
Actiedag
 
Via een zwerfvuilactiedag, die doorgaat op zaterdag 28 september, wenst het lokaal bestuur het goede voorbeeld te tonen. Het bestuur lanceerde alvast een oproep aan haar personeelsleden, leden van het college van burgemeester en schepenen, raadsleden, leden van de adviesraden en Mooimakers. Ook inwoners zijn zeker welkom om mee te helpen. Inschrijven kan via www.galmaarden.be/zwerfvuilactiedag-2024.
 
Om 8.30 uur verzamelen we aan het GC Baljuwhuis en gaan we op pad. Over het hele grondgebied van onze gemeente worden er routes uitgestippeld. De bedoeling is om op de route de gemeentewegen vrij te maken van zwerfvuil en sluikstort. Om dit te verwezenlijken, mogen we het materiaal van Mooimakers gratis gebruiken. Rond de middag wordt er terug verzameld en worden de vrijwilligers bedankt voor hun inzet met een broodjeslunch.
 
 
De technische uitvoeringsdienst staat in om al het ingezamelde afval op te halen. Samen voor een proper Galmaarden. Zo maken we samen komaf met het zwerfvuil in heel wat straten. En vooral: laten we weten dat afval niet op straat of in de berm hoort maar wel in de vuilnisbak.
Zo maken we samen werk van een propere buurt. Een propere buurt is trouwens niet alleen een mooiere buurt, maar ook een gezonde buurt waar het aangenaam vertoeven is voor iedereen. Zo maken we samen van Galmaarden een propere gemeente!
 
 
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief