Muziek als wapen tegen dementie in WZC Eyckenborgh in Gooik

C21

Muziek als wapen tegen dementie in WZC Eyckenborgh in Gooik

Editie_gooik_dementie_3__kopie_
Muziek verzacht.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_dementie_2__kopie_
Ook Jonas en Bianca op de dansvloer.- Foto marc Colpaert
 
Editie_gooik_dementie_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_dementie_5__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Schepen Jonas De Maeseneer en Bianca Vanreepinghen organiseerden een muziekvoorstelling op vrijdag 13 september  in WZC Eyckenborch, Bronnenweg 4, in Gooik. Rudi en Lieven uit Herne zorgden voor de muzikale noot. 
 
We brengen  een muzieknamiddag voor de residenten met dementie en hun familieleden, kennissen en verzorgenden. Voorheen deden we dit ook al in De Zwaluw Vollezele, Keymolen Lennik, St Felix Herne. We willen hen een ontspannende namiddag bezorgen. Deze intergemeentelijke zangmomenten werden als heel positief ervaren. 
 
Daarnaast wilde Bianca ook een warme oproep doen voor hun praatcafés dementie in Galmaarden en Bever dit najaar. Deze initiatieven zijn gericht naar de algemene bevolking. Gratis deelname, 
Dit voorjaar waren er al praatcafés dementie in Lennik en Gooik. Telkens konden we rekenen op een 30 tal deelnemers. Dit toont aan dat mensen op zoek zijn naar informatie, steun, lotgenotencontact. 
 
De dementiecijfers zitten ook in de regio Pajottenland in stijgende lijn, mede door de vergrijzing van de bevolking. "We willen ons preventief inzetten om mensen te informeren, samen te brengen en het thema onder de aandacht te brengen in onze Pajotse gemeenten. Want ook dementie is mentaal welzijn!",aldus Jonas en Bianca. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief