Fietsen, ambiance, reuzenschildpadden en veel meer op Autovrije Zondag in Ninove

C21

Fietsen, ambiance, reuzenschildpadden en veel meer op Autovrije Zondag in Ninove

Reuzenschildpaddenrace
Ingezonden foto
 
Autovrije_zondag
 

 Het stadscentrum van Ninove is op zondag 22 september autovrij. De straten worden op Autovrije Zondag ingepalmd door meer dan twintig activiteiten voor jong en oud. De grote rommelmarkt rond de Nederwijk/Pamelstraat is aan z’n tiende editie toe en ook de opendeurdag van de brandweer met demo’s, boottochten, drones … belooft net als andere jaren weer veel volk te trekken.

 
Sportievelingen vinden hun gading op de Graanmarkt. Je kunt er opnieuw naar de verschillende finales van het groot Ninoofs petanquetoernooi kijken. De eerste finale start al om 10 uur. Als je liever zelf in het zweet staat, kan je een fietsroute van 25, 50 of 80 km aanvatten vanaf 8 uur. De tocht van 25 km is gezinsvriendelijk uitgestippeld.
 
Kinderen zijn altijd baas op Autovrije Zondag. Voor hen staat er het speeldorp ‘Wij spelen VOESJ!’ op het Dr. Hemerijckxplein en er zijn tal van activiteiten op de Bevrijdingslaan, zoals grime, creaworkshops én een reuzenschildpaddenrace. Een fietsvaardigheidsparcours en de fietslessen ‘Kijk, ik fiets!’ (waarvoor je je nog kunt inschrijven via sport@ninove.be) hebben plaats op de Oude Kaai en het plein aan de Twijnster. Chase van PAW Patrol ontmoeten kan op het Niniaplein en richting oud stadhuis kun je op de Kleine Zeemeermin van Operawerf stuiten.
 
Ambiance en cultuur zijn verspreid over de gehele zone met ‘Back to the fifties’ van Café Den Belleman, Ninove aan tafel (met foodtrucks en muziek), optredens van The A-Tease, KEVA en The Acoustic Engine (een bijzonder mobiel draaiorgel dat langs de straten scheert). Daarnaast is er ook het kunstenparcours KRASJ 7 en een expo van oude foto’s van de deelgemeenten. Wandel zeker ook eens langs de infostands van sociaal koeriersbedrijf Snel & Wel en de UiTPAS.
 
Verkeersregeling
 
Het stadscentrum wordt parkeervrij tussen 11 uur en 19 uur. Tussen 13 uur en 19 uur is gemotoriseerd verkeer verboden, al zijn er enkele uitzonderingen:
 
Parkeervrij vanaf 6 uur: Désiré De Bodtkaai, Paul De Montplein, Dr. Hemerijckxplein, een deel van de Graanmarkt, Nederwijk, Pamelstraat en zijstraten van de rommelmarkt.
Verkeervrij vanaf 6 uur: Désiré De Bodtkaai, Paul De Montplein en Dr. Hemerijckxplein.
Verkeervrij vanaf 10 uur: Nederwijk, Pamelstraat en zijstraten rommelmarkt.
 
 
Woon je in de autovrije zone? Dan verplaats je je auto best al de avond voordien naar een randparking.
 
Er zijn 3 onbewaakte fietsparkings voorzien op verschillende uithoeken van de autovrije zone.
 
Het plan van Autovrije Zondag en alle activiteiten kan je bekijken op www.ninove.be/autovrije-zondag.
 
 
Praktisch
 
Wanneer? Zondag 22 september 2024
Wat? Autovrije Zondag, volledig verkeersvrij Ninoofs stadscentrum van 13 tot 19 uur. De meeste activiteiten vinden plaats tussen 13 en 18 uur.
Alle info over Autovrije Zondag, de autovrije zone en de activiteiten vind je op www.ninove.be/autovrije-zondag.
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief