Er komen in totaal 10 sociale huurwoongelegenheden in het centrum van Vollezele

C21

Er komen in totaal 10 sociale huurwoongelegenheden in het centrum van Vollezele

20240826_104025__kopie_
De voorbereidende werken zijn gestart .- Foto Marc Colpaert
 
20240917_105902__kopie_
 
In het centrum van vollezele komen er in totaal 10 sociale huurwoongelegenheden op de site onderverdeeld in 3 gebouwen. Wij gingen even wat meer informatie vragen aan Providentia, hieronder kunt u de antwoorden terugvinden. 
 
Zijn de werken gestart of zijn we bezig met de voorbereidingen?
Momenteel zijn de voorbereidingswerken aan de gang die deel uitmaken van een groter geheel. De eerste stap in het project is het plaatsen van een nieuwe hoogspanningscabine op een andere locatie op de site en het verplaatsen van de bestaande gascabine naar diezelfde locatie. De plaatsing en verplaatsing van de cabines op zich worden eind september aangevat. Daarna wordt er gestart met de aanleg van de wegenis en de opbouw van de woningen.
 
Wanneer wordt het einde der werken verwacht?
Het einde van de werken is voorzien voor in het najaar 2026. Eventuele vertragingen of schorsingen zijn uiteraard nog steeds mogelijk.
 
Hoeveel woningen komen er? Welk type woningen en voor hoeveel personen bedoeld?
Er komen in totaal 10 sociale huurwoongelegenheden op de site onderverdeeld in 3 gebouwen. Elk gebouw telt 2 niveaus (een gelijkvloerse en een eerste verdieping).  De woonentiteiten zijn van het type gestapelde woningen. Het appartement is of gelegen op het gelijkvloers of gelegen op de eerste verdieping. Ieder appartement beschikt over een eigen inkomdeur die rechtstreeks naar buiten uitgeeft (geen gemeenschappelijke inkomhal).  
 
Type appartementen:
4 gelijkvloerse appartementen beschikken over 2 slaapkamers en zijn bestemd voor een alleenstaande of koppel met geen of één kind. 
1 gelijkvloers appartement beschikt over één slaapkamer en betreft een aangepaste woning voor mindervaliden en is bestemd voor een alleenstaande of koppel.
5 appartementen op de eerste verdieping beschikken over 1 slaapkamer en zijn bestemd voor een alleenstaande of koppel. 
 
Hierdoor draagt dit project bij tot het verder behalen van het bindend sociaal objectief (bso). De gemeente Galmaarden dient net als alle andere Vlaamse gemeenten tegen 2025 een opgelegd aantal bijkomende sociale huurwoningen te realiseren.
 
Wie kan er komen wonen? Hoe zit het met lokale binding?
De woningen zullen toegewezen worden aan kandidaten die door hun gezinssamenstelling passen in de appartementen en er wordt voorrang gegeven aan kandidaten met een lokale binding (op basis van het lokaal toewijzingsreglement).
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief