Recuperatie kasseien zijn duurder dan nieuwe stenen voor de kerk van Galmaarden

C21

Recuperatie kasseien zijn duurder dan nieuwe stenen voor de kerk van Galmaarden

Kerk
Langs deze kant komt er een soort parkje voor de kerk. - Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de jongste gemeenteraad werd gesproken over de werken aan de kerk van Galmaarden, opmerkelijk detail was dat de recuperatie kasseien duurder zijn dan nieuwe kasseien.

 
Rondom de Sint-Pieterskerk van Galmaarden lag eeuwenlang een groen kerkhof. Het kerkhof werd gesloten en ontruimd in de jaren ’60.  De huidige verharde parking wordt volledig hernomen: het voormalige ‘kerk-hof’ wordt ingericht als een levendige ‘kerk-tuin’. Een groene plek waar ruimte voor diverse activiteiten centraal staat. Het kerkplein biedt plaats voor ontmoeting, terrassen, markten en andere evenementen en in beperkte mate voor parkeren voor zo een 16 voertuigen.
 
Bij de voorstelling van de werken aan de kerk van Galmaarden vertelde burgemeester Ludo Persoons dat ze indien mogelijk materialen zouden recuperen, om die terug te gebruiken, maar - 't kan verkeren - zei Gerbrand Bredero ooit. Nu blijkt aldus de burgemeester, dat de kasseien die ze ondertussen al recupereerden niet kunnen gebruikt worden ter hoogte van de kerk wegens te duur. Hoe raar dit ook mag klinken, blijkbaar zijn nieuwe kasseien goedkoper dan de oude kasseien te gebruiken. Ook was het voorzien dat er een afsluiting zou geplaatst worden op de kerkhofmuur, maar ook deze staat ter discussie. Eind 2025 moeten de meeste werken aan de kerk achter de rug zijn, hopelijk. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief