Vernieuwing poezieroute in Galmaarden de Andries Dhoevewandeling krijgt een nieuw jasje

C21

Vernieuwing poezieroute in Galmaarden de Andries Dhoevewandeling krijgt een nieuw jasje

Editie_galmaarden_wandeling_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
20240927_133518
 
De Andries Dhoevewandeling werd in een nieuw jasje gestoken en er werden zelfs drie gedichten bijgeplaatst. Er zijn nu in totaal 13 gedichten of verzen te vinden van Andries dit over een traject van 10 km. 
 
De Andries Dhoevewandeling is al sinds mei 1993 een vaste waarde in Galmaarden. In 2013 werd de wandeling op initiatief van de Galmaardse cultuurraad omgevormd tot een poëziewandeling met langsheen het traject 10 gedichten van Dhoeve op diverse dragers.
 
Omwille van zijn poëtische en geschiedkundige verdiensten voor onze gemeente, willen we de Andries Dhoevewandeling koesteren. Dat is precies wat we met deze vernieuwing trachten te doen. Andries Dhoeve kwam na zijn pensioen in de Vianebaan in Galmaarden wonen waar hij overleed in 1993, hij werd de eerste ereburger van Galmaarden. 
De dienst vrije tijd en bevoegd schepen Ludo Van Paepegem nodigen iedereen uit om de wandeling te (her)ontdekken tijdens de mooie herfstdagen die ons staan te wachten. "Waar nodig was hebben we de gedichten in een frisse nieuwe uitvoering gestoken. De gedichten zijn uitgewerkt op verschillende dragers zoals borden op boomstronken, cortenstaalpanelen of soms zelfs als een soort graffititekst", vertelde schepen Ludo Van Paepegem.
 
De wandeling wordt tevens vanaf heden ook aangeboden als suggestiewandeling op het wandelknooppunt en zal tevens binnenkort verschijnen op de website van Toerisme Vlaams Brabant.  

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief