De concessie voor de groepsopvang is in orde nu nog onthaalouders vinden

C21

De concessie voor de groepsopvang is in orde nu nog onthaalouders vinden

Editie_galmaarden_kinderopvang_ferm_2__kopie_
De gemeente samen met leden van Ferm ondertekenden de concessie.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_kinderopvang_ferm_4___kopie_
Hier is het te doen.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_kinderopvang_ferm_3__kopie_
Het terras moet nog heraangelegd worden.- Foto Marc Colpaert
 
Op maandag werd de de concessie voor het organiseren van groepsopvang voor baby’s en peuters Galmaarden ondertekend door de gemeente en Ferm. In de Kammeersweg 8 werd een geschikte ruimte gevonden, ze openen hopelijk begin 2025. Nu komt nog het moeilijkst, het vinden van onthaalouders, want dat is een uitstervend ras aan het worden.
 
Maandag 30 september was het zover! Er werd verzamelen geblazen ter hoogte van de Kammeersweg 8 in het centrum van  Galmaarden. Op dat moment ondertekenden de gemeente en Ferm de overeenkomst van de nieuwe groepsopvang voor baby’s en peuters in Galmaarden. "Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om de juiste lokatie te vinden, gelukkig kwam het gebouw van de Politie vrij in de Kammeersweg en dit pand van de gemeente was zeer geschikt voor de opvang", aldus schepen Marleen Merckaert.
 
 
De technische dienst van Galmaarden onder leiding van Dirk Durant werkt sinds begin september met een drietal mensen om het pand klaar te maken. "Wij hebben tal van werken al uitgevoerd zoals valbescherming geplaatst aan de ramen, extra noodverlichting geplaatst en er moeten nog tal van klusjes uitgevoerd worden. Ook het terras moet volledig vernieuwd worden zodat de kinderen buiten kunnen ravotten op het terras en de tuin", aldus Dirk.
 
Samen met de VVSG keeg de gemeente de nodige begeleiding voor de uitbating in concessie te starten. Dit werd toegewezen aan Ferm Kinderopvang. Gretel Smismans van Ferm:  "Er zal plaats zijn voor 14 kinderen op te vangen in deze lokatie, ouders mogen vanaf heden al een plaatsje aanvragen via de normale kanalen. We moeten ook nog op zoek naar twee nieuwe onthaalouders, wie hiervoor interesse heeft mag al een mailtje sturen naar gdidden@samenferm.be ", aldus Gretel.
 
En dat zal de grote uitdaging worden want er zijn vandaag bijna geen mensen te vinden om van start te gaan als onthaalouder. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief