Vlaams Belang en N-VA niet blij met het feestje in de Statiestraat

C21

Vlaams Belang en N-VA niet blij met het feestje in de Statiestraat

Editie_galmaarden_statiestraat_3__kopie_
Vlaams Belang en N-VA niet blij met het feestje.- Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Galmaarden nodigde de inwoners van de Statiestraat, de Muylebeekstraat en de Zeuningenstraat uit voor een korte drink, omdat de werken in die straten voor 95 procent achter de rug waren. Voor de partijen het Vlaams Belang en N-VA is dit er los over. De gemeente organiseerde nog nooit zo een feestje en nu plots een week voor de verkiezingen wel. "Wij moeten er toch geen tekening bij maken", vraagt een boze Daniel Fonteyne van Vlaams Belang ons.

 
 
 
Een vijftigtal mensen zakten af naar de receptie van de gemeente Galmaarden om er het glas te heffen op het einde van de werken, of toch zogoed als. Er zijn nog kleine werken die moeten uitgevoerd worden ter hoogte van Kramerijk, maar de grote werken zijn gelukkig achter de rug. Wij weten dat onze mensen nogal veel geduld moesten hebben, het waren dan ook ingrijpende werken, die bijna voor 2 miljoen euro aan de gemeente in rekening werden gebracht. Zo werd er verteld. 
Ook enkele mensen van Vlaams Belang en de N-VA waren uitgenodigd. " Wij zijn vandaag niet echt blij met deze receptie, niet dat wij dit aan de mensen niet gunnen, maar ten eerste de werken zijn nog niet volledig achter de rug en dan een receptie een week voor de verkiezingen, dit is duidelijk een politieke stunt om wat extra stemmen binnen te halen. Hopelijk weet de kiezer beter", aldus Daniel Fonteyne van het Vlaams Belang. Ook Rudy Thiebaut en Filip Durant zijn niet blij met deze stunt. "Voor zover wij weten hebben ze dat nog nooit gedaan een receptie nadat de werken afgelopen zijn. Het heeft jaren geduurd alvorens de brug in de Modrielaan was hersteld, was er toen een feestje neen, al maanden zijn er zware verkeersproblemen door de werken in het gehucht Achter Den Bos in Vollezele, gaan die mensen dan ook een feestje krijgen als al de miserie achter de rug is. Neen, wij blijven er bij dat dit gewoon een platte verkiezingsstunt was van de meerderheid", aldus Filip Durant.
Wij vroegen aan burgemeester Persoons voor meer uitleg. "Het is de eerste keer dat we zo en groot werk realiseren dus vonden wij het niet meer dan nodig om een kleine receptie te organiseren." 
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief