HALLE - Gehoord op het Halse stadhuis

C21

HALLE - Gehoord op het Halse stadhuis

Stadhuis_halle

 

 

 

 

 

Vanuit het Halse stadhuis kwam er nieuws over een jongerendag in ’t Windmoleken, over een buurtactie van zeven studenten, over de stadsdiensten die mee doen aan de open bedrijvendag en over een socio- economische enquete.

Jongerendag op 10 mei in Windmoleken
Op zaterdag 10 mei 2008 vindt de zesde kinder- en jongerendag plaats in de wijk Windmoleken. De integratiedienst en een aantal jeugdverenigingen uit de jeugdraad zorgen weer voor tal van activiteiten. Voorlopig staat een pannavoetbaltornooi gepland, dansinitiatie, allerlei trampolines en eetstandjes maar er komt nog meer. De activiteiten starten om 13 uur en eindigen om 17 uur.
Het Windmolenplein en de Kopheiweg worden hiervoor van 10 tot 19 uur verkeersvrij gemaakt.

Doe het met je buur(t)
 Zeven studenten ‘Bachelor Readaptatiewetenschappen’ organiseren op zondag 13 april een wandeling voor de bewoners van het Kattenboserf. Nadien wordt iedereen uitgenodigd op een brunch.
De studenten kregen de opdracht van het buurtwerk om samen met de bewoners van een straat iets te creëren dat het samenhorigheidsgevoel stimuleert. Ze trokken richting Kattenboserf en kwamen, na heel wat huisbezoeken, met heel wat leuke ideeën terug. Het project krijgt de naam ‘Doe het met je buur(t)’ mee. De wandeling van 13 april is een eerste actie. De bedoeling van het buurtwerk is om jaarlijks soortgelijke acties te plannen.
 
Stadsdiensten op Open Bedrijvendag
Aan de Open Bedrijvendag van 5 oktober zullen, naast acht bedrijven uit Groot-Halle, ook de technische diensten van de stad meewerken. De activiteiten van de technische diensten zullen allen doorgaan in het stadsmagazijn aan de Suikerkaai.
Het programma moet nog verder uitgewerkt worden maar het is zeker dat de werking van de uitvoeringsdiensten zal centraal gesteld worden. Meteen wordt de link gelegd naar het toekomstige magazijn.
 
Socio-economische enquête
De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie voert ieder jaar een sociaal-economische enquête uit naar de arbeidskrachten. Vanaf 19 mei 2008 zullen ook een aantal huishoudens uit Halle door een enquêteur bezocht worden. De enquête bekijkt de werksituatie van elk lid van de gekozen huishoudens die willekeurig uit het rijksregister zijn gekozen.
De betrokken huishoudens zijn per brief op de hoogte gebracht en zijn verplicht aan de enquête deel te nemen. De brief vermeldt een gratis telefoonnummer 0800 92 502. Op dit nummer kunnen de gecontacteerden, van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur, terecht voor inlichtingen. Ook op de internetsite van de Algemene Directie http://statbel.fgov.be/lfs  staan inlichtingen over de enquête. De gegevens zijn strikt vertrouwelijk en worden enkel aangewend voor het opmaken van globale en naamloze statistieken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023
Marc Sluys | 31 mei 2023
Devogeleer Emile | 31 mei 2023

archief