HALLE - Duizenden komen op bedevaart

C21

HALLE - Duizenden komen op bedevaart

Bedevaarders

De maanden mei en juni, met een voorkeur voor de maand mei, zijn de maanden bij uitstek voor de bedevaarten aan Halle en zijn miraculeus beeld van de Zwarte Madonna.

Vele individuele en groepen komen van heinde en verre naar Halle op bedevaart, uit traditie, uit geloofsovertuiging, om een belofte in te vullen, om een voorspraak te bekomen, kort om, om allerlei redenen en afspraken.
 
Op zaterdag voor de eerste zondag van de maand mei – dit jaar op 3 mei – ontvangt Toerisme Halle, in samenwerking met de stad Halle, het Rood Kruis en de Parochiegemeenschap van St.-Martinus, de georganiseerde bedevaarten uit West Vlaanderen.
 
Rond 12 uur komt de groep van 100 bedevaarders uit Wielsbeke.
Rond 14.30 uur is het de groep van 80 bedevaarders uit Anzegem, Deerlijk, Heestert en Vichte.
Om 17 uur komt er nog een groep van 250 bedevaarders toe uit Oostrozebeke.
 
Een tweede georganiseerde bedevaart heeft elk jaar te Halle plaats op Pinksterzaterdag rond 17.30 uur.
Het betreft een groep van ongeveer 200 bedevaarders uit de streek van Gits en Lichtervelde, die ook door Toerisme Halle en de parochiegemeenschap worden ontvangen.
 
Toerisme Halle wacht telkens met een kleine delegatie de bedevaarders op aan de parking De Gooikenaar om samen met hen de intocht van Halle te beleven.
 
Op de wijk Wolvendries laat men iedere keer de beiaard luiden. Deze klanken zijn een verwelkoming in Halle en worden door de bedevaarders zeer geapprecieerd en ervaren als het bereiken van een gesteld doel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2008
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief