HALLE - Woon- en zorgcentrum Zonnig Huis schenkt extra aandacht aan familiewerking

C21

HALLE - Woon- en zorgcentrum Zonnig Huis schenkt extra aandacht aan familiewerking

Familiekamer_1

Het woon- en zorgcentrum Zonnig Huis biedt de mogelijkheid aan familieleden en contactpersonen van de bewoners om te overnachten ingeval van een zieke bewoner. Dit kan op de kamer zelf of in kasteeltje Bralion waar er een familiekamer werd ingericht.

Na een flinke opfrisbeurt is dit een gezellige rustplek voor familieleden die dichtbij de bewoner wensen te blijven.
In de familiekamer bevindt zich een slaapbank met het nodige beddegoed, een kleerkast met badjas en handdoeken, telefoon, een tafel met vier stoelen, een leeslamp. Tevens hieraan gekoppeld is er een sanitaire cel met douche en toilet voorzien naast de kamer.
 
Verder bevindt zich in het kasteeltje Bralion een zaaltje dat opengesteld wordt voor bewoners en hun familie die in het Zonnig Huis een feestje wensen te organiseren, steeds gelinkt aan een verjaardag, gouden jubileum... van de bewoner. Het zaaltje kan gehuurd worden voor feestjes tot maximaal 20 personen tegen een huurprijs van 25 euro per dag. Het zaaltje beschikt over tien tafels en twintig stoelen, een koelkast en een microgolfoven. Er bevindt zich een toilet aan de ingang van de zaal en het zaaltje is makkelijk toegankelijk voor bewoners met een rolstoel. Naast het gebruik van het zaaltje, kan men voor deze prijs ook gratis koffie verkrijgen, gratis servetten en kan men gebruik maken van het serviesgoed, bestek en tafellakens van het Zonnig Huis.
Wat de maaltijden, dranken en gebak betreft, heeft men twee mogelijkheden. Men kan er enerzijds voor kiezen om zelf in te staan voor de maaltijden, dranken of gebak. Anderzijds kan men de maaltijden, dranken en gebak ook bestellen via de keuken van het Zonnig Huis. De maaltijden, dranken en gebak worden dan gefactureerd tegen aankoopprijs.
 
Familieleden kunnen samen met de bewoner een maaltijd nuttigen in het Zonnig Huis. Indien slechts één familielid een maaltijd wenst, is dit mogelijk in de kamer van de bewoner. Meerdere familieleden kunnen samen in de leefruimte op de afdeling met de bewoner eten. Deze regeling geldt niet enkel voor het middagmaal, maar geldt ook voor het ontbijt of avondmaal en is alle dagen mogelijk.
 
Per familielid wordt er een bijdrage gevraagd van €5 voor een middagmaal en €2,5 voor een ontbijt of een avondmaal. Naast een gewone maaltijd, is ook een dieetmaaltijd mogelijk.
 
Enkele keren per jaar worden er familievergaderingen georganiseerd waarop de familie geïnformeerd wordt betreffende de organisatie op de afdeling en waarop familieleden hun tevredenheid of ontevredenheid, suggesties en voorstellen kwijt kunnen.
 
Om de drie jaar organiseert het OCMW een tevredenheidsenquête waarbij ze de familieleden vragen hun mening weer te geven over de verschillende domeinen omtrent het reilen en zeilen in het Zonnig Huis. Uit deze tevredenheidsenquête worden verbeterpunten gehaald om de werking te optimaliseren.
 
Verder wordt de familie regelmatig uitgenodigd op animatie-activiteiten zoals o.a. kerstmarkt, Driekoningenfeest, uitstappen, ..
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 13 feb 2024

archief