HALLE - Ditjes en datjes uit de gemeenteraad

C21

HALLE - Ditjes en datjes uit de gemeenteraad

Stadhuis_halle

Op de jongste Halse gemeenteraad werd er ondermeer gesproken over het toekennen van nieuwe straatnamen, een financiële steun voor Brassband Buizingen, een nieuw fuifreglement voor het Vondel, het nieuwe dak van SBS De Klim Op, het vernieuwen van kleedkamers in sportcomplex De Bres, de schenking van een schilderij en een wagen voor de sportdienst

NIEUWE STRAATNAMEN
-Uit een verslag van de politiediensten blijkt dat het aangewezen is om de dreef naar het kerkhof te Lembeek een officiële straatnaam te geven. Ook omdat deze weg 2 kruispunten bevat en bij vaststellingen van overtredingen en ongevallen blijkt deze weg echter niet officieel gekend te zijn in het informaticasysteem. De dreef krijgt de officiële naam Kerkhofdreef.
 
-In het BPA Dynastiewijk zijn 2 nieuwe straten voorzien. Deze gaan de naam Mouvauxstraat en Werlstraat krijgen, naar de naam van twee steden waarmede Halle verbroederingsbanden heeft.
 
FINANCIELE STEUN VOOR BRASSBAND BUIZINGEN
Naar aanleiding van de muzikale prestaties van Brassband Buizingen op het Nationaal Brassbandkampioenschap kreeg Brassband Buizingen een uitnodiging van de Europese Brassbandfederatie om deel te nemen aan de Europese Brassbandkampioenschappen in Stravanger (Noorwegen).
De stad verleent een toelage van 750 euro in de kosten voor de deelname aan dit kampioenschap.
 
FUIFREGLEMENT VONDEL
Een reglement werd goedgekeurd voor het organiseren van fuiven, dansavonden en bals in het Vondel. Het reglement heeft voornamelijk tot doel duidelijker en eenvoudiger richtlijnen te formuleren voor de huurders en organisatoren, de veiligheid te verhogen en het vandalisme en overlast maximaal te beperken.
 
SBS DE KLIM OP
Het vernieuwen van het dak in de Stedelijke Basisschool De Klim Op kost 6.353,35 euro meer dan aanvankelijk gepland.
Bovendien is gebleken dat het metselwerk in zeer slechte staat was en ook diende hersteld te worden. De kostprijs hiervan wordt geraamd op 17.077,35 euro.
 
KLEEDKAMERS SPORTCOMPLEX
Groep Intro vzw, leerwerkplaats voor mobiele renovatie, gaat nog twee bijkomende kleedkamers van de grote sportzaal en twee van de gevechtssportzaal in het sportcomplex De Bres aanpassen. De projectbijdrage wordt vastgesteld op 22.500 euro
 
SCHENKING
Na recente verbouwingen in het KBC-kantoor schenkt de bank een schilderij met zicht op de Halse basiliek aan de stad. Er zijn geen kosten verbonden aan de schenking.
 
WAGEN VOOR DE SPORTDIENST
De Halse sportdienst gaat een wagen krijgen. Door de dienst logistiek werd een lastenboek opgesteld voor een totaal geraamde uitgave van 18.000 euro.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief