HALLE - 36 meergezinswoningen op hoek Jacminstraat – Gezellestraat

C21

HALLE - 36 meergezinswoningen op hoek Jacminstraat – Gezellestraat

Halle_hoek_devlemincklaan_gr
 
Halle_jacminstraat_1_kl
Halle_jacminstraat_2_kl
 

Op de hoek Gezellestraat – Jacminstraat – Devlemincklaan komen niet de geplande 22 bel-etage woningen met 3 bouwlagen, maar wel 36 meergezinswoningen met gemeenschappelijke tuin en ondergrondse garage. Om dit waar te maken moet het BPA Pacha herzien worden.

De projectontwikkelaar ontwikkelde een alternatieve invulling van het terrein met een andere meer aangepaste, bebouwingstypologie. Een inherzieningstelling zou tevens andere bebouwingstechnologieën mogelijk maken op de terreinen van Belgacom en zou tevens een oplossing kunnen onderzoeken voor de parkeerproblemen in de Jacminstraat.
De herziening van het BPA werd ook te baat genomen om een overeenkomst af te sluiten met de ontwerpers om voorrang te verlenen voor het bekomen van een woongelegenheid aan mensen die banden hebben met de streek of de stad.
 
Zowel Fred Deryckere (Groen!) als Henri Van Stalle (Vlaams Belang) boorden het nieuwe voorstel de grond in.
Het BPA Pacha werd zeven jaar geleden goedgekeurd. En moet nu al gewijzigd worden.
Fred Deryckere: “Hoe kan men in Halle een deftig beleid inzake ruimtelijke ordening op poten zetten als bij de minste ingeving van een projectontwikkelaar BPA’s gewijzigd worden. Deze veranderingen gebeuren niet in het algemeen belang maar telkens om privé-belangen. Wat nu voorgesteld wordt is een variante van de welbekende maar oververzadigde appartementsstijl. Op deze plaats, ver van het Halse centrum zijn 36 apprtementen niet op hun plaats”.
 
CHICOREIERF
Volgens Henri Van Stalle (Vlaams Belang) zal men hier nooit tot een harmonieus stedenbouwkundig geheel kunnen komen. Volgens hem is het Chicoreierf, dat op de hoek van de Demaeghtlaan en de Jacminstraat gebouwd werd, niet voor herhaling vatbaar. Van Stalle vindt dat er eengezinswoningen moeten komen en heeft ook geen goed oog voor de voorziene ondergrondse parking.
Henri Van Stalle: “Deze parkings gaan nog meer verkeer mee brengen in een straat waar een school en een sportterein op uitgeeft. Nu staan er ’s morgens en ’s avonds al files in de Jacminstraat”
 
Volgens schepen Marc Picalausa (Open VLD) wordt het nieuwe project zeker geen voortzetting van het Chicoreierf. Hij is ook niet akkoord met de bewering van Groen! dat de woningen te ver van het stadscentrum liggen, maar wel op een wandelafstand van 5 minuten van het centrum.
Marc Picalausa: “Op deze plaats bel-etage woningen bouwen betekent dat men er steeds gaat moeten opkijken naar een muur van garagepoorten”.
Over het feit dat ook gezegd werd dat er nu al veel bel-etagewoningen staan in de Devlemincklaan zegde de schepen dat er meer diversiteit in de wijk moet komen en dat het verkeer bij de bouw van bel-etage woningen nog slechter zou zijn voor de wijk.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief