HALLE - Milieuovertredingen moeten zo vlug mogelijk bestraft worden

C21

HALLE - Milieuovertredingen moeten zo vlug mogelijk bestraft worden

Halle_afval_edingsesteenweg
Halle_landingsbaan_achtergelaten_aanhangwagen
 

Groen! heeft op de jongste gemeenteraad voorgesteld dat de bevoegde diensten (stadswachten, politie, burgemeester en milieuambtenaar) kordater en sneller optreden bij gesignaleerde milieuovertredingen.

Fred Deryckere (Groen!): “Indien onze diensten onbevoegd zijn dienen deze zaken onverwijld gemeld aan de milieu-inspectie, OVAM en andere hogere overheden”.
 
Volgens Deryckere ontsieren enkele milieuovertredingen het straatbeeld in Halle. Sommigen noemt hij zelfs een gevaar voor de bevolking.
“De landingsbaan (foto) is reeds lang het decor voor achterlaten van, containers en aanhangwagens vol met puin of ander afval. In de Zavelstraat is er een grootschalige dumping van puin zonder vergunning op een privé-terrein, op de Edingsesteenweg (foto) wordt een verlaten tankstation gebruikt om allerlei afval achter te laten en zit er waarschijnlijk nog brandstof in de ondergrondse tanks. Op de parking naast het Kasteeldomein te Lembeek staan vele reclameaanhangwagens te verroesten en wordt op de parking zwerfvuil achtergelaten”.
 
MILIEUAMBTENAAR
Burgemeester Pieters (CD&V) zegde dat met het aanstellen van een milieuambtenaar er meer controle gaat komen op het zwerfvuil. Hij zal de gekende plaatsen extra in het oog houden.
 
Tegen de geladen wagens met afval op de landingsbaan kan niet opgetreden worden omdat het een bevoegdheid is van de politie.
Tegen de vervuiling in de Zavelstraat werden al aanmaningen verstuurd en in het begin bleek dat succes te hebben. Er werd de eigenaar aangemaand om alles op te ruimen en ook de politie werd ingeschakeld, die het dossier overmaakte aan het parket. Volgens Pieters is de volksgezondheid en de veiligheid van de omwonenden hier nooit in het gedrang geweest.
 
Wat het sinds 2003 verlaten tankstation op de Edingsesteenweg kon de eigenaar eerst niet opgespoord worden. Men is bij een curator terechtgekomen en deze werd aangespoord om alles er op te ruimen. Intussen is het gewezen tankstation volledig met dranghekken afgesloten. Achter die hekkens ligt nog wel vuil en een vernielde caravan.
 
Wat de reclamewagens aan het kasteel van Lembeek betreft, staan er volgens de milieudienst geen vervallen wagentjes. Burgemeester Pieterts beloofde er zo vlug mogelijk er te gaan naar kijken om te zien wie gelijk heeft, raadslid Deryckere of de milieudienst.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief