HALLE - Halle kiest voor 100% groene energie

C21

HALLE - Halle kiest voor 100% groene energie

Groene_energie

Halle gaat groene energie gebruiken en dat voor 100%. Eerst twijfelde de stad over de grootte van het aandeel van groene energie (men dacht aan 20%), maar omdat er federaal extra geld vrijkomt besliste Halle om volop de groene kaart te trekken.

 De 20% groene energie werd eerst voorgesteld omdat er onduidelijkheid was over de extra factuur, die daarmee gepaard zou gaan.
Burgemeester Pieters (CD&V): “Wij wilden wel het voorbeeld geven, maar we wilden niet dat de belastingbetaler daar al te zwaar zou moeten voor opdraaien. Men heeft ons dan onder de aandacht gebracht dat er toch een federale subsidie tegenover staat die er moet voor zorgen dat het effect voor de belastingbetaler uiteindelijk niet zo hoog zou oplopen”.
 
Halle sluit zich hierbij aan bij steden en gemeenten als Beersel, Brugge, Gent, Eeklo, De Pinte, Hasselt, Kruibeke, Merelbeke, Opwijk, Sint Gilles Waas, Vilvoorde, Veurne, Wommelgem,Zwalm, Zomergem, enz die ook al voor het gebruik van groene energie kozen.
 
Groen! vroeg wel om een beter overzicht te krijgen op de energie uitgaven en er zou geopteerd worden voor een broodnodige energieboekhouding voor het stedelijk patrimonium. Dit zou de stad in staat stellen om te bezuinigen in verbruik en dus besparen. Halle zou daarmee al bezig zijn.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief