HALLE - Ballerino succesvol in Dinant

C21

HALLE - Ballerino succesvol in Dinant

Ballerina_in_dinant_1
 
Ballerina_in_dinant_2
 

Ballerino trok met 11 jonge dansers naar de Internationale Wedstrijd voor Klassiek Ballet te Dinant en behaalde er een heel goed resultaat. De wedstrijd duurde 2 dagen lang en al snel werd duidelijk dat het niveau van de wedstrijd dit jaar uitzonderlijk hoog lag, want veel dansers uit Parijs waren afgezakt naar België. Ook Nederland nam voor de eerste maal deel aan de wedstrijd. De 11 Ballerino-dansers werden allen geselecteerd voor de finale en nog beter… behaalden allemaal de top 6! Sommige categorieën bestonden wel uit 30 dansers en slechts 60 op 100 dansers behaalden in totaal de finale!

In de categorie ‘Préparatoire A’ behaalde Océane Ivanko (9 jaar) een 6e plaats, Kelly Verckens (9 jaar) een 5e plaats en Nienke Plantefève (8 jaar) als jongste deelneemster van de wedstrijd een verdiende bronzen medaille. In de categorie ‘Préparatoire B’ won Nikita Dailly (10 jaar) de eerste prijs. In de categorie Espoir A veroverde Jolien Van Opstal (11 jaar) een 4e plaats en Megan Stuckens (10 jaar) won de 2e prijs. Julie Lhost (11 jaar) nam in de categorie ‘Espoir B’ een 5e plaats in. Stephanie Vander Elst (14 jaar) en Clara Debelder (13 jaar) wonnen respectievelijk een 4e en 5e plaats in de categorie Etude en als kers op de taart won Nina Plantefève (15 jaar) een 3e prijs in de categorie ‘Superieur’. Hierbovenop won ze ook de extra prijs ‘Elisabeth Foata Garras’ en een dansstage in Frankrijk.
 
Wie ook droomt van zulke danservaringen kan deelnemen aan de dansauditie die ballerino organiseert voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar op 8 juni 2008. Ook de zomerdansstage gaat dit jaar weer door van 4 tot en met 8 augustus 2008.
Voor info en inschrijvingen mail je best naar magali@ballerino.be  of bezoek de website www.ballerino.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief