HALLE - Zorgverleners zijn getreuzel van stadsbestuur beu. Zij willen onmiddellijk een oplossing voor hun parkeerprobleem

C21

HALLE - Zorgverleners zijn getreuzel van stadsbestuur beu. Zij willen onmiddellijk een oplossing voor hun parkeerprobleem

Artsenkringhalle_editiepajot
Zorgverleners_1
 

In Halle zijn huisbezoeken van zorgverleners (huisartsen, verpleegkundigen, kinesisten) een echte belasting geworden, waarbij moet gekozen worden tussen fout parkeren met boetes als gevolg, betalend parkeren of een parkeerplaats buiten het stadscentrum zoeken (waardoor er dus enorm veel tijd verloren gaat).

Het kan echter ook anders. In het KB van 9 januari 2007 stelt immers dat elke stad een parkeerkaart kan uitreiken aan gelijk welke doelgroep.
Echter... na verscheidene keren contact te hebben opgenomen met de Stad Halle, hebben zij tot op heden nog geen sluitend antwoord gehad op hun vraag.
 
In de vroegere regelgeving rond parkeren bestond de mogelijkheid om zogeheten 'bewonerskaarten' uit te reiken die de houder vrijstelt van het betalend parkeren en/of het plaatsen van de parkeerschijf. Deze regel beperkte zich evenwel enkel tot het bewonersparkeren. Andere doelgroepen, zoals bvb. artsen of thuisverplegers konden er niet van genieten. De regelgeving van 9 januari 2007 verruimde het begrip 'bewonerskaart' tot 'parkeerkaart' waardoor de gemeentelijke overheden de kaart kunnen uitreiken aan gelijk welke doelgroep zoals artsen of thuisverpleegkundigen. Het ministerieel besluit van 18 december 1991 werd hierbij vervangen door het ministerieel besluit van 9 januari 2007.
 
 
GEDULD IS OP
De zorgverleners vangen echter bot bij het Halse stadsbestuur en hun geduld is op.
 
Een onderzoek zou door de verkeersdienst van Stad Halle worden ingesteld. Tot op vandaag, ruim één jaar later, zijn de resultaten van dit onderzoek de zorgenverleners onbekend en hebben zij nog steeds geen antwoord gekregen op hun vraag.
 
Omdat zij niet langer wensen te wachten, willen zij graag een motie aan de gemeenteraad voorleggen om deze parkeerkaart uit te reiken aan huisartsen en thuisverpleegkundigen die woonachtig zijn te Halle. De genoemde personen die kunnen beschikken over een parkeerkaart dienen zich ertoe te verbinden deze uitsluitend voor professionele doeleinden te gebruiken, deze bij gebruik ten allen tijde duidelijk zichtbaar achter de voorruit te plaatsen en de voorschriften voor de houder omtrent deze parkeerkaart na te leven zoals gestipuleerd in het ministerieel van 9 januari 2007.
 
“Als zorgverleners behoort het tot onze verantwoordelijkheid om laagdrempelige en toegankelijke zorg aan te bieden aan onze patiënten. In een vergrijzende wereld waar het ankerpunt van onze gezondheidszorg meer en meer bij de thuiszorg komt te liggen zou dit zelfs een van de prioriteiten van steden en gemeenten horen te zijn! De onverschillige, lakse houding van de Stad Halle doet bij ons dan ook de vraag rijzen of het schepencollege zijn burgers en zorgverleners 'au sérieux' neemt”, zeggen de Halse zorgverleners in koor.
 
De houding van de lokale zorgverleners naar de stad Halle was er één van constructiviteit en openheid. Ze vinden nu dat ze echter lang genoeg gewacht hebben en eisen dan ook een oplossing op korte termijn!
 
Daarom zijn, huisartsen, verpleegkundigen en kinesitherapeuten, genoodzaakt actie te ondernemen.
Op de gemeenteraad van 27 mei zullen zij hun eisen voorleggen, bovendien zal er voor het stadhuis ook actie gevoerd worden door de zorgverleners.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief