HALLE - Albert Desmedt en Marie Jenquin, feestvarkens van de Vogelpers

C21

HALLE - Albert Desmedt en Marie Jenquin, feestvarkens van de Vogelpers

Halle_diamanten_bruiloft_desmedt_jenquin_gr
 
Halle_diamanten_bruiloft_desmedt_jenquin_kl

2008 mag zonder twijfel hèt feestjaar genoemd worden van Albert Desmedt en Marie Jenquin van de Vogelpers. Niet alleen werd Albert zopas 85, kwam hij in de media dank zij een viergeslacht en nu werden zij gevierd ter gelegenheid van hun diamanten bruiloft.

Albert werd op 30 maart 1923 geboren en Marie op 14 oktober 1925, beiden in Halle. Zij leerden elkaar kennen bij “Sigaar” op de Sint-Rochusstraat. Van ’t een kwam ’t ander en zij kregen drie kinderen, gevolgd door acht kleinkinderen en vandaag al één achterkleinkind. Albert Desmedt werkte aanvankelijk bij Harley Davidson en nadien tot met zijn brugpension bij de Forges de Clabecq. Marie was aan de slag bij een nieuwkuisbedrijf in Halle stad.
Albert was zijn hele leven actief als wijkmeester van de KWB Sint Rochus en baatte ook jarenlang de kelder uit onder de Sint.Rochuskerk. Momenteel gaat hij er nog wel regelmatig zijn pintje drinken en hij maakt er een erezaak van zijn tuin netjes te houden. Ook Marie was steeds actief in het verenigingsleven als wijkmeesteres en lid van de K.A.V. Wanneer je hen vraagt wat het meest emotionele moment uit hun leven was, moeten ze niet lang nadenken: “Ongetwijfeld de geboorte van de drieling bij onze Francis en Martine. Daar kunnen niet alle grootouders prat op gaan! En het is weeral zo lang geleden!”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2008
Hugo Devillé
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief