HALLE - Leerlingen Don Bosco werken zich in de prijzen

C21

HALLE - Leerlingen Don Bosco werken zich in de prijzen

Hqlle_don_bhosco_editiepqjot
 

Drie leerlingen van het Halse Don Boscoinstituut hebben zich in de prijzen gewerkt in evenveel verschillende wedstrijden. Het zijn Kevin Devillé, Frankie Vannerom en Kenny Pauwels

Tijdens de beroepeninformatiebeurs in de Brabanthal te Haasrode werd onder veel belangstelling de prijs uitgereikt van de meest verdienstelijke bouwvakleerling. Door aan leerlingen van het beroepsonderwijs deze prijs uit te reiken wil het FVB (fonds voor vakopleiding) bijdragen aan de herwaardering van het technisch- en beroeps onderwijs.
Een van de laureaten was Kevin Devillé (6 BRB) van het Halse Don Boscoinstituut. Hij kreeg een klopboormachine met bijhorende borenset.
 
In de mecatrophy 2008 behaalde Frankie Vannerom een vierde plaats.
Mecatrophy is een wedstrijd voor leerlingen van het 6de en 7de jaar metaal, verspaning. Met dit initiatief wil de sector het imago van het technisch onderwijs verbeteren en leerlingen uit het technisch onderwijs laten kennismaken met de technologische industrie. In een eerste ronde werden de 67 leerlingen uit 34 scholen uitgedaagd om in twee dagen een opgelegd stuk te maken in een competentiecentrum van VDAB. De tekening van het stuk werd aangeleverd door Hansen Transmissions en is een onderdeel van een tandwielkast die past in een windmolen.  
 
Kenny Pauwels trok naar de universiteit van Hasselt om er deel te nemen aan Olyfran, een wedstrijd Frans. Kenny werd uiteindelijk 10de in de categorie Technisch Beroeps en Kunstonderwijs. Binnen deze categorie deden 400 leerlingen uit heel Vlaanderen mee.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief