HALLE - Yves Buelinckx sportlaureaat en de trofee voor sportverdienste voor Pol Debraekeleer

HALLE - Yves Buelinckx sportlaureaat en de trofee voor sportverdienste voor Pol Debraekeleer

Halle_sportlaureaat_1_gr
 
Halle_sportlaureaat_2_gr
 

In Halle werden de kampioenen van de afgelopen winter met bekers en trofeeën overladen. Speciale trofeeën waren er voor voetballer Yves Buelinckx en Pol Debraekeleer van de Sint-Veronusturnkring.

Yves Buelinckx kreeg de trofee van sportlaureaat 2007 en Pol Debraekeleer kreeg de trofee van sportverdienste.
 
Yves Buelinckx (22 juni 1972) is als rasechte Hallenaar begonnen bij de jeugd van S.K. Halle.
 
Buelinckx heeft er een lange carrière opzitten. In eerste klasse speelde hij bij Club Brugge. Verder was de Hallenaar ook aktief bij SK Beveren, RWD Molenbeek, Brussels, Denderleeuw, Strombeek, Tubeke, La Louvière en Union Sint-Gilles. In 1996 werd Buelinckx landskampioen met Club Brugge, maar hij kwam dat seizoen weinig aan spelen toe. Toch kende hij er twee hoogtepunten met een hattrick op Oostende en een Europa-cup wedstrijd tegen Chelsea.
Anno 2007 is Buelinckx met Union aan zijn negende profclub toe. Vanaf het seizoen 2008-2009 zet Yves Buelinckx een stap terug en speelt hij voor vierdeklasser Sporting Ternat.
 
In totaal scoorde Yves 170 goals in tweede klasse en 17 keer in eerste klasse. Hij was 15 jaar profvoetballer.
 
Sportverdienste
Pol Debraekeleer van de Lembeekse Koninklijke Sint Veroon Turnkring kreeg de trofee voor sportverdienste.
 
Pol Debraekeleer volgde op 22 november 1990 de Lembeekse turnlegende Pol Bricout op als voorzitter en zette zich meteen ten volle in voor de bouw van een eigen turnzaal, waarop de vereniging al jaren wachtte. Binnen de kortste keren slaagde hij in zijn opzet. Op 4 mei 1992 werd de eerste spadesteek gegeven en al op 26 februari 1993 kon het nieuwe complex worden ingewijd. Het ganse project droeg een prijskaartje van ettelijke miljoenen frank, dat volledig met eigen middelen werd gefinancierd.
 
In 2000 droeg hij het voorzitterschap over aan Christine Deckx, maar bleef zich als ere-voorzitter en als bestuurslid inzetten voor de verdere uitbouw van de infrastructuur. Zo werd trouwens in 2007 een bijkomende vleugel aan het bestaande gebouw toegevoegd, wat opnieuw een forse investering vergde.
 
Over Pol Debrakeleer, Michel Bellemans, schepen van Sport: “Weinigen beseffen in voldoende mate welke inspanningen de realisatie van een dergelijk project met zich brengt. Het vergt durf, visie, overredingskracht, parate kennis in zake bouwproblematiek, maar ook enorm veel tijd en energie. Samen met Christine Deckx en gesteund door een sterke ploeg medewerkers, is Pol erin geslaagd zijn tweede huzarenstuk zonder kleerscheuren tot een goed einde te brengen. Deze feiten alleen konden ruim volstaan, om hem voor te dragen tot de nominatie van “Verdienstelijkste Sportfiguur”.
 
Hoewel hij tijdens zijn actieve loopbaan een eigen transportbedrijf leidde, was hij van opleiding meubelmaker. Dat was een vak, dat hij zijn leven lang als hobby zou blijven uitoefenen. Het was voor hem dan ook evident, om de volledige houten binnenafwerking van de beide gebouwen voor eigen rekening te nemen.
Bovendien ontwierp én bouwde hij eigenhandig een hele reeks nuttige toestellen, die de werking van de Turnkring op aanzienlijke wijze ten goede kwamen.
 
Zowel Yves Buelinckx als Pol Debraekeleer kregen voor hun prestaties een bronzen kunstwerk van de hand van Luc Van Ruysevelt.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Roger Swalens | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief