HALLE - Ditjes en datjes uit de gemeenteraad

HALLE - Ditjes en datjes uit de gemeenteraad

Stadhuis_halle

De kosten van de ombouw van de brandweerkazerne tot cultuur- en jeugdcentrum gaan 4 miljoen euro kosten. Verder werd op de jongste gemeenteraad beslist nieuwe daken te plaatsen in de Albertstraat, een schenking van een arduinen zuil te aanvaarden, een geluidstafel voor ’t Vondel te kopen en veranderingen aan het parkeren in de Oude Groenstraat en de Ardeveldestraat aan te brengen

-De kosten voor de realisatie van een cultuur- en jeugdcentrum, met ontmoetingscentrum, fuif- en balletzaal, de herinrichting van de oude brandweerkazerne en de uitbreiding van het bestaande cultuurcentrum worden geraamd op 4 miljoen euro. Een ontwerper werd aangesteld en hiervoor worden de kosten geraamd op 500.000 euro.
 
-De daken van de woningen Albertstraat 4 en 6 worden vernieuwd. De uitgaven hiervoor worden geraamd op 70.000 euro.
 
-Bij de Open Monumentendag 2007 werd Ridder Richardot uit Lembeek herdacht. Bij deze gelegenheid werd door Dr. Lindemans een herinneringssteen in arduin geschonken die in het kasteeldomein te Lembeek werd geplaatst. Op basis van de geldende regelgeving terzake dient de stad deze schenking formeel te aanvaarden.
 
-Voor het CC ’t Vondel gaat een geluidstafel en flightcases aangekocht worden. De kosten worden geraamd op 10.500 euro.
 
-Op vraag van de bewoners van de Oude Groenweg gaat vanaf de in- en uitrit van de Colruyt parking aan de Edingsesteenweg enkel plaatselijk verkeer toegelaten worden. Op deze manier kunnen na het bord geen werknemers van Colruyt parkeren in deze straat. De firma gaf overigens aan zijn werknemers al de opdracht niet in deze straat te parkeren.
 
-Op vraag van een bewoner van de Ardeveldestraat mag er ter hoogte van de huizen 31 en 33 over een afstand van 8 meter niet meer geparkeerd worden. Auto’s hinderden er de in- en uitrit van de garage.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief