HALLE - Kunstwerken op historische gebouwen

HALLE - Kunstwerken op historische gebouwen

Dsc_0211
 

Op een zevental historische gebouwen in de Halse binnenstad zullen van 5 juli tot 14 september een groot kunstwerk op of voor hun gevel krijgen. Het is een project van beeldend kunstenares Lieve Bollaert. Zij kan voor de realisatie ervan rekenen op de enthousiaste steun van het Halse stadsbestuur, de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Regering.

‘Ogen, blikken’ is een uniek project. Lieve Bollaert heeft een kunstwerk bedacht dat, verspreid over een zevental locaties, een netwerk vormt over de Halse binnenstad. Het kunstwerk bestaat uit 12 grote billboards (bedrukte zeildoeken die opgespannen worden in een aluminium kader) die zeer opvallend aanwezig zullen zijn in het straatbeeld. De meesten hiervan zijn 6,5 meter hoog en 5 meter breed. Op deze billboards staan gezichten afgebeeld die over de stad heen oogcontact hebben met elkaar en zo één gemeenschap vormen. Deze openbare gebouwen zijn: het historische stadhuis, het stadhuis op het Oudstrijdersplein, de bibliotheek in de Basiliekstraat, de Servais muziekacademie, het Oud-Jezuïtencollege, de villa Servais.
 
 ‘Ogen, blikken’ is een boeiende confrontatie tussen hedendaagse kunst, geschiedenis en architecturaal patrimonium.
 
Een tentoonstelling in diezelfde periode in de voormalige post schetst ‘the making off’ van de schilderwerken. Men kan er kennis maken met imposante kunstwerken en de mooiste plekjes in Halle onder leiding van een stadsgids.
 Het project ‘ogen, blikken’ maakt bovendien het onderwerp uit van een zoektocht voor jong en oud. Daarbij zijn mooie prijzen te winnen. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 5 oktober in cc ‘t Vondel. 
 
Info: toerisme@halle.be, tel. 02 356 42 59 of cultuur@halle.be , tel. 02 365 94 19.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief