HALLE - 788 kilometers op de loopband

HALLE - 788 kilometers op de loopband

Start_to_run_1gr_editiepajot
 
Start_to_run_2_gr_editiepajot
 

Op 2 november 2008 lopen Filip Debast, Hilde Van Roy, Nadine Marcelis en Rudy Cruysbergs de vermaarde marathon van New York. Met hun sportieve prestaties zamelen ze geld in voor To Walk Again vzw. Voor het goede doel werd er in Halle een Run to Walk-day georganiseerd.

To Walk Again vzw voorziet in sportinfrastructuur en sportvakanties met aangepaste accommodatie en begeleiding voor jonge, jongvolwassen en volwassen rolstoelpatiënten.
 
Sportievelingen en vrijetijdslopers maakten er tijdens Work-outs kennis met tal van complementaire fitnesstrainingen. In de Work-shops kregen de deelnemers allerlei randinformatie rond thema’s zoals: trainen met de hartslagmeter, beweegeducatie, sportblessures, … Het programma werd extra gekruid met een recordpoging van formaat. Tijdens de Marathon² wilden de organisatoren met zoveel mogelijk mensen op 10 uur en 15 loopbanden zoveel mogelijk kilometers lopen.
 
Om 22 uur legden de organisatoren de loopbanden stil. Een paar lopers wilden onverstoord en onvermoeibaar doorgaan, maar rockgroep James stond trappelend klaar om op te treden.
In totaal werden er 788 kilometer gelopen op de loopband door 97 lopers. Aan de dag zelf werd deelgenomen door 282 deelnemers. De jongste deelnemer was Juul Roobaert en de oudste Pierre Vankerckhoven. Opmerkelijke deelname was er van  D+A Consult. Zij legden 113 km af met 8 lopers. De groep Peter Luyckfasseel liep 84 km met 10 lopers
 
Vooraleer de eerste rocktonen door de Bres galmden, trokken twee onschuldige kinderhanden 2 gelukkigen die in de prijzen vielen. De Bongo Bon voor een verwenweekend ter waarde van 289 euro, geschonken door Uniglobe Travel, ging naar Marc Paridaens. Dankzij Polar konden de organisatoren ook een hartslagmeter schenken die binnenkort blinkt aan de pols van Jacques Ronse.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Roger Swalens | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief