HALLE - Hallenaar maakt mee het goede weer bij Okapi Aalstar

HALLE - Hallenaar maakt mee het goede weer bij Okapi Aalstar

Hallenaar_okapi_aalstar_1_editiepajot
 

De resultaten van Okapi Aalstar overtreffen de stoutste verwachtingen. Weinig gokchinezen die Okapi Aalstar een kans gaven tegen ex-landskampioen en bekerwinnaar Oostende, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Okapi slaagde er in om op 5 dagen tijd de kustjongens drie keer te verslaan. Bij Okapi ook een Hallenaar, namelijk Lars Maesfrancx uit Buizingen.

De laatste competitiewedstrijd mocht nog beschouwd worden als een opwarming, maar ook in de play-offs toonde Aalstar zich de mentaal frissere ploeg. In een uitzinnig en kolkend Generali Forum won Okapi na een verlenging van de kustploeg met 80-76 en diende zo Oostende de doodsteek toe.
 
In de halve finale moesten de ajuinen de meerdere erkennen van vorige finalist: Bree, met hierbij de echtgenoot van Kim Clijsters.
 
Maar Aalst speelde een onverhoopt succes bij elkaar en dit in een nooit gezien kolkend Forum. Sfeer zoals in de dolle dagen met carnaval.
 
HALLENAAR
Naast een 8-tal Amerikanen heeft Aalst ook een jonge belofte uit Halle, die regelmatig in de kern zit, namelijk Lars Maesfrancx uit het Kluisbos in Buizingen.
Lars is 17 jaar en meet 1,98 meter. 
Naast 4 maal per week trainen met de 1ste ploeg komen er ook nog enkele fitnesstrainingen bij en natuurlijk in het weekend de wedstrijden, soms 3 per weekend.
Om dit alles te combineren met school (laatste jaar secundair onderwijs) is er heel veel discipline nodig en voor andere zaken, (uitgaan, een pintje gaan pakken, computer, ...) is er absoluut geen tijd over.
Dit heeft hij er graag voor over. Hij wil alles opofferen om uit zijn carrière zoveel mogelijk te halen.
 
Hij voelt zich goed bij Aalst en leert elke dag bij, zeker als hij mag trainen met de Amerikanen, die hem volop steunen. Ook vanuit het bestuur van Okapi krijgt Lars heel veel mogelijkheden aangeboden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Roger Swalens | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief