HALLE - ‘Goesting’ is het nieuwste restaurant op de Grote Markt

HALLE - ‘Goesting’ is het nieuwste restaurant op de Grote Markt

Halle_goesting
 

Ooit was het Café De post, later werd het de Lachende koe en nu komt er in het zelfde gebouw op de Halse Grote Markt het restaurant ‘Goesting’. Het is het werk van Jo Lories en de broers Erwin en Erik Vander Oost. Normaal opent het nieuwe restaurant zaterdag 7 juni zijn deuren.

Voor wat kunnen de mensen terecht in het restaurant?
Kok Erwin Vander Oost: “Het wordt een Frans- Belgische keuken met gerechten zoals in moeders en grootmoeders tijd en met de nadruk op streekproducten. Het is daarom dat op onze naamkaartjes naast Goesting ook gerechten met streken staat. De bedoeling is een zo groot mogelijk publiek aan te trekken. Wij zijn uitstekend hiervoor gelegen op de Halse Grote Markt”.
Het idee voor een restaurant te openen werd voor het eerst besproken op een barbecue vorige zomer.
 
Erik Vander Oost:” Wij filosofeerden zo wat over een restaurant voor mijn broer Erwin. Als jonge chef hiermede alleen willen beginnen is momenteel bijna onmogelijk. Ik wist dat Jo (Lories) van den Blue Note met het idee speelde om een restaurant te openen en zo is het idee voor een restaurant gegroeid”.
 
Momenteel wil men nog niet horen van een sterrenrestaurant.
Erwin Vander Oost: “In Halle zijn er veel taveernes waar men kan gaan eten en ook heel goede restaurants. De middenklasse is er niet en daar gaan wij nu aan werken. Dat zal ook te zien zijn aan onze prijzen”.
 
Wie vroeger in het café zijn pintje kwam drinken zal de vroegere gelagzaal zelf niet meer erkennen. Het gebouw, dat gebouwd werd in 1784 is nu volledig vernieuwd. Met de werken hiervoor is men al in februari gestart. De W.C’s zijn verdwenen naar de verdieping en het kleine keukentje is nu de grote keuken geworden. Op de eerste verdieping werd er plaats gemaakt om 24 personen eten te geven. Op het gelijkvloers is er plaats voor 16 man en in de zomer kunnen er ook 20 personen eten op het terras.
 
Mijn restaurant
Kok Erwin heeft nog samen gewerkt en gestudeerd met Jelle, de winnaar van ‘Mijn restaurant’ in Terborght in Huizingen, een restaurant dat één Michelin ster heeft.
Erwin Vander Oost: “Ik heb mijn studies gedaan in Elishout en dankzij een stage in een sterrenrestaurant op de Brusselse Zavel ben ik later kunnen gaan werken in andere sterrenrestaurants.
 
Er gaat gewerkt worden met dagverse streekproducten die men kan verwerken in schotels die geserveerd gaan worden aan democratische prijzen. Zo gaan de voorgerechten maximum 15 euro kosten. De meeste hoofdgerechten schommelen tussen de 20 en de 25 euro.
 
De chef denkt aan een Halse waterzooi, een rundercarbonade met Halse duivel, een sabayon met kriek en nog andere typische gerechten.
 
In de zaal zelf is het Filip Mommens die het hoge woord gaat voeren. Ook hij is geen onbekende in het wereldje van de restaurants. Hij zit al 14 jaar in het vak.
 
Het restaurant ‘Goesting, gerechten met streken’ is open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 15 uur en vanaf 18 uur tot……..
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 04 mrt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Roger Swalens | 25 feb 2021

archief