HALLE - Kerk van Lembeek kreeg offerblokdieven op bezoek

HALLE - Kerk van Lembeek kreeg offerblokdieven op bezoek

Dieven_kerk_lembeek_1_editiepajot
 
Dieven_kerk_lembeek_2editiepajot
 

De Sint-Veroonskerk van Lembeek heeft offerblokdieven op bezoek gekregen. Het was pastoraal werker Jozef Devillé die de diefstal ontdekte.

De diefstal werd gepleegd aan het offerblok aan het beeld van Sint-Veroon.  De dief liet er zelfs zijn werkmateriaal, een driepikkel met punt in de hoek aan het offerblok staan.
 
Pastoraal werker Jozef Devillé: “Wij hebben goede hoop dat we de dieven zullen kunnen vangen. Er is immers camerabewaking en iedereen die binnen- of buitengaat wordt gefilmd. Vroeger hebben wij hiermede al vandalen kunnen identificieren”.
 
Volgens Jozef Devillé gebeurt het de laatste tijd constant dat het offerblok aan het beeld van Sint-Veroon wordt verplaatst. Hoeveel er gestolen werd kan Jozef Devillé niet zeggen.
“Veel zal het niet zijn. Er was wel afgelopen maandag een mis voor Sint-Veroon maar de offerblokken worden geregeld leeg gemaakt”.
 
De laatste tijd gebeurt het vrij constant dat er feiten gebeuren in de Sint-Veroonskerk.
Jozef Devillé: “Zo hebben we al een condoom gevonden op het graf van Sint-Veroon, brandende kaarsen op stoelen of hebben ze gewoon de kaarsen in de bak waarin ze liggen in brand gestoken. Ook hebben ze al tweemaal de geluidsinstallatie gestolen en werden er in de kerstperiode vandalenstreken gedaan aan de kerststal”.
 
Niettegenstaande dit wil pastoraal werker Devillé niet horen van een sluiting van de kerk.
“De kerk behoort tot het patrimonium en Lembeek is een gemeente waar nog tal van bedevaarders naar het graf van Sint-Veroon komen. Mensen komen soms ook gewoon wat van de rust genieten die er in een kerk is. Om al die redenen zal de kerk steeds openblijven overdag”, aldus Jozef Devillé.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 25 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Roger Swalens | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief