HALLE - Provincie onderschrijft de noodzaak voor een MUG in Halle

HALLE - Provincie onderschrijft de noodzaak voor een MUG in Halle

Mugvoertuigklein

Martine Lemonnier (SP.a- Vlaamse Progressieven), Kris Poelaert ( CD&V/ N-VA) en Irina De Knop ( Open VLD) hebben een mondelinge vraag gesteld aan de provincieraad  betreffende de oprichting van een MUG-dienst in Halle.

Zij wilden weten of de Provinciale commissie voor dringende medische hulpverlening reeds een advies uitgebracht aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid en of de Deputatie of de Gouverneur weet van een officiële aanvraag vanwege de directie van het Sint-Mariaziekenhuis van Halle?
 
Naar aanleiding van een mondelinge vraag in de Commissie van Volksgezondheid stelde minister Onckelinx met klem dat de regio Pajottenland recht en nood heeft op een eigen Medisch Urgentie Groep. De minister wil echter enkel beslissen op basis van een volledig dossier. Maar daarvoor moet ze advies inwinnen bij de provinciale commissie voor dringende medische hulpverlening van Vlaams-Brabant.
Op een evaluatievergadering van het Paramedisch Interventie Team (PIT) stelde de ziekenhuisdirectie van het Sint-Mariaziekenhuis dat het ernstig overweegt om een aanvraag in te dienen voor een volwaardige MUG.
Via de pers werd ook vernomen, dat de stad Halle haar steentje wenst bij te dragen door in samenwerking met de Halse brandweer een MUG-voertuig ter beschikking te stellen.
 
POSITIEF ADVIES
De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte, heeft op de mondelinge vraag geantwoord. Hij onderschreef de bezorgdheid en de noodzaak voor een Medisch Urgentie Groep (MUG) vanuit Halle voor de Zennevallei en het Pajottenland.
Op vraag van de minister van Volksgezondheid heeft de Provinciale commissie voor dringende medische hulpverlening enige tijd geleden dan ook reeds een positief advies terzake gegeven.
Het is aan de directie van het Halse Sint-Mariaziekenhuis om met een haalbaar initiatief naar voor te komen. Tot op heden heeft men op de provincie nog geen weet van een aanvraag terzake.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2008
Felix Merckx
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 04 mrt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Roger Swalens | 25 feb 2021

archief