HALLE - Halle-Ingooigem met 20 ploegen

HALLE - Halle-Ingooigem met 20 ploegen

Org_halle_ingooigem_editiepajot
 

Yvegem Sportief, organisator van de 61e wedstrijd Halle-Ingooigem, werkt al vanaf 2005 samen met de gemeente Anzegem, de stad Halle, de Halse sportraad en de wielerclub Buizingen Sportief om deze eerste klasse-wedstrijd aan te bieden aan een wielerminnend publiek.

Dit is meteen de derde participatie van deze wielerwedstrijd aan de "Europese Continentale tour Klasse 1.1
 
Het centrum van Halle is op woensdag 25 juni opnieuw de startplaats van de wedstrijd, die start om 12.30 uur op de Grote Markt.
Vroeger vetrok deze koers steeds van uit Brussel. Omùdat de aanloop naar de officiële start steeds maar langer werd, wilde de organisatoren afstappen van Brussel. Zij gingen te rade bij de B.W.B en daar werd hen voorgesteld Halle als startplaats te kiezen. Dat ze in Halle wat van koersen organiseren afwisten hadden ze al bewezen bij de organisatie van de Belgische kampioenschappen.
 
Het peloton verlaat de stad via de Melkstraat, de Beestenmarkt en de Ninoofsesteenweg. De officiële start gaat door ter hoogte van de parking van het Lamme Guiche-voetbalstadion. De renners- en ploegenparking is voorzien vóór het sportcomplex De Bres, de gebruikte kleedkamers zijn die van het sportcomplex. Info op www.halle-ingooigem.be.
 
Alvorens de eindmeet in Ingooigem bereikt wordt, moeten de renners 198 kilometer afleggen (96,6 kilometer in lijn en 6 plaatselijke omlopen van 16,9 kilometer). Ondertusen moeten zij kleppers als de Kanarieberg (13.43 uur), de Kruisberg (13.57 uur), de Hotond berg (14.01 uur), de Knokteberg (14.08 uur), de Tiegemberg (14.30 uur) en dan nog eens zesmaal de Tiegemberg tijdens de plaatselijke ronden bedwingen.
 
Halle-Ingooigem is de laatste wedstrijd voor het nationaal kampioenschap in Knokke. De renners worden op de Halse Grote Markt voorgesteld door Michel Wuyts.
In totaal zijn er 20 ploegen ingeschreven, waaronder 3 protour ploegen (QuickStep, Silence-Lotto en Cofidis), 6 pro continentale teams, 10 continentale ploegen en de nationale ploeg van Nieuw Zeeland. Vast staat dat men bij het vertrek in Halle de driekleur van Stijn Devolder zal kunnen bewonderen. Ook spurtkanon Kenny Dehaes uit het nabije Sint-Genesius-Rode is van de partij. Verder zijn er nog onderhandelingen aan de gang met Greg Van Avermaet en Robby Mc Ewan.
 
Halle – Ingooigem zal dit jaar ook geen concurrentie meer hebben van een wedstrijd in Nederland. Deze werd op een vroegere datum gereden.
 
 
Gratis busdienst
Zoals ook de voorbije jaren, is het mogelijk om gratis met de bus het parcours te volgen. De stad biedt dit gratis busvervoer aan wielerliefhebbers en supporters die hun favorieten langs het parcours willen aanmoedigen. Vertrek om 12.45 uur op het Possozplein. Bij aankomst in Ingooigem is een lunch verkrijgbaar aan 12 euro, een drankje is eveneens inbegrepen.
Inschrijven voor de busdienst voor woensdag 18 juni (zie ook www.halle.be /activiteiten/Halle-Ingooigem 2008  ).
 
Meer informatie op de sportdienst, sportcomplex De Bres, Mgr. Senciestraat 13, 1500 Halle, tel. 02 365 94 25, fax 02 361 54 67, sport@halle.be  .
 
Gratis publiekswedstrijd
Men kan ook deelnemen aan de gratis publiekswedstrijd en een Viparrangement winnen!
Wil je de geur kunnen opsnuiven van massageolie, de sportievelingen voorbij voelen zoeven en hun entourage leren kennen? Waag dan je kans en vul het wedstrijdformulier in (zie ook www.halle.be / activiteiten/Halle-Ingooigem 2008 ).
 
Men kan een Viparrangement voor twee personen op de koersdag zelf winnen. Men volgt van dichtbij de start in Halle en de aankomst in Ingooigem. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot vrijdag 6 juni. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens en ook uitgenodigd op de persconferentie over Halle-Ingooigem op 18 juni.
 
 
Meer informatie en wedstrijdformulier: sportdienst, sportcomplex De Bres, Mgr. Senciestraat 13, 1500 Halle, tel. 02 365 94 25 of 26, sport@halle.be  of surf naar www.halle.be/activiteiten. Te bezorgen aan: sportdienst, sportcomplex De Bres, Mgr. Senciestraat 13, 1500 Halle,
tel. 02 365 94 25, fax 02 361 54 67, sport@halle.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Roger Swalens | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief