HALLE - Servais’ verjaardag passend gevierd

HALLE - Servais’ verjaardag passend gevierd

6-6-08__kryptos_quartet_en_sarah_dupriez_
6-6-08_-_george_kennaway_en_peter_françois
 

Halle heeft op passende wijze de verjaardag van de componist en cellist Servais gevierd. Hij werd precies 201 jaar geleden in Halle geboren. In cultuurcentrum ’t Vondel was er een muzikale hulde met celliste Sarah Dupriez en het Kryptos Quartet.

Op het programma stonden ook twee composities van Servais: Souvenir de Spa en O Cara Memoria. Met dat laatste werk heeft Sarah Dupriez een jaar geleden de Servaisprijs gewonnen op het Nationaal Celloconcours Servais. De artiesten hadden er duidelijk zin in: het enthousiasme viel van hun gelaat af te lezen.
Feeststemming was er ook dankzij Servais’ achterkleinzoon, eregevolmachtigd minister Ernest Vanderlinden. Hij mocht immers onlangs zijn negentigste verjaardag vieren. Twee van zijn kinderen namen de honneurs waar. Er was nog een andere speciale gast op het concert aanwezig: George Kennaway uit Leeds (op de foto met Peter François, voorzitter van de vzw Servais). Deze Britse dirigent, cellist en musicoloog was een week in België voor onderzoek naar Servais, in het kader van zijn studie over de uitvoeringspraktijk op cello in de negentiende eeuw. Hij bestudeerde de manuscripten van Servais in het Conservatorium van Brussel en had ook een bijzondere aandacht voor de verzameling partituren van de vzw Servais en het Zuidwestbrabants Museum.
 
Een volgende grote Servaisactiviteit komt er op 21 november 2008. Dan komt het beroemde Rastrelli Cello Quartet naar Halle, dat bestaat uit vier Russische cellisten.
Meer informatie over de Servaisactiviteiten: www.servais-vzw.org  of 0499 33 51 51.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2008
Editiepajot
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief