HALLE - Halle, met de belgezel

C21

HALLE - Halle, met de belgezel

Telefoonster_editiepajot
 

Het Halse OCMW begint met de Telefoonster. Hiermede willen zij hun richten tot zwak omkaderde bejaarden en gezinnen, alleenwonende ouderen en gebruikers van erkende thuiszorgdiensten. Via de telefoon wordt deze doelgroep vanuit het dienstencentrum De Lemoon (Lembeek) op vaste tijdstippen gecontacteerd door de vrijwilligers.

OCMW-voorzitter Marie-Rose Harnie: “Met deze laagdrempelige werking wensen wij eveneens een vangnet te creëren voor dementerende bejaarden en depressieve personen. Op deze manier trachten we het isolement en de eenzaamheid te doorbreken, hun veiligheidsgevoel te verhogen en een zekere betrokkenheid bij de samenleving te realiseren. Hierbij vertrekken wij steeds vanuit de sociale betrokkenheid en de zorg voor en met elkaar”.
 
Via de Telefoonster kunnen (sociale) noden makkelijker gedetecteerd worden waaruit het gericht aanbieden van hulp aan huis voortvloeit.
 
Marie-Rose Harnie: “Het einddoel van dit project kadert binnen de doelstelling van een dienstencentrum thuiszorgvoorzieningen en het ruimer lokaal sociaal beleid, namelijk de gebruiker langer in zijn vertrouwde thuissituatie te laten wonen”
 
POLITIE
 
Ook de Halse politie wordt bij dit project betrokken. Zij zullen rondgaan bij alle 80-plussers van Halle met een enquête waarbij allerlei aspecten, waaronder het veiligheidsgevoel, worden bevraagd. Ook via de politie kan men zich ook aanmelden. Bij het invullen van de enquête zullen de politie mensen ook kijken of er eventueel klussen in het huis moeten uitgevoerd worden en of er niet moet gewerkt worden aan de valveiligheid in het huis.
Halle telt momenteel 781 mensen die ouder zijn dan 80 jaar. Hiervan zijn er 614 vrouwen.
 
VRIJWILLIGERS
 
De Telfoonster gaat draaien met vrijwilligers. Zij krijgen een toelichting over de algemene werking van het OCMW en meer specifiek over de werking van de thuiszorgdiensten en het dienstencentrum. Daarnaast worden zij op de hoogte gebracht van hun rechten en plichten als vrijwilliger en krijgen zij een opleiding over ‘luisteren en telefoneren’, hoe registreren en het beroepsgeheim.
 
De contactpersoon voor de Telefoonster is Ingrid Borremans, tel 02/356 71 59 of 02/356 42 19 of ingrid.borremans@ocmwhalle.be.  Zij zit in het lokaal dienstencentrum ‘De Lemoon’, de Lannoystraat 3 in 1502 Lembeek
Voor de vrijwilligerswerking is dat Jo Van Nimmen en die kan bereikt worden op 02/363 85 02 of jo.vannimmen@ocmwhalle.be en heeft haar bureau op de August Demaeghtlaan, 67 in 1500 Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief