HALLE - Staf Reviers werd tachtig

C21

HALLE - Staf Reviers werd tachtig

Staf_reviers_80_gr
 
Staf_reviers_80_kl

Het voormalige Halse socialistische boegbeeld Staf Reviers, werd door de SP.a in de bloemetjes gezet voor zijn tachtigste verjaardag. Oude strijdmakkers, maar ook huidige socialistische verkozenen en anderen kwamen Staf een gelukkige verjaardag wensen in ‘De Gouden Ketting’ op de Halse Grote Markt.

Staf Reviers is afkomstig uit Outgaarden en kwam in 1948 naar Halle omdat hij onderwijzer werd in het Halse Atheneum. Politiek werd hij actief in 1952
Hoe kwam hij in de politiek terecht?
Staf Reviers: “Ik was syndicalist en uit deze beweging werd me gevraagd om me verkiesbaar te stellen”.
Reviers is achttien jaar schepen geweest. Hij diende als schepen van openbare werken onder drie burgemeesters, namelijk Albert Devogel, Louis De Grève en Marc Beckwé.
 
Bewust werd Reviers nooit burgemeester.
“Ik hield te veel van mijn post van schepen van openbare werken. Indien ik zou burgemeester worden, moest ik deze post laten vallen”, zegt Reviers.
 
Over de grootste verwezenlijkingen in zijn 18 jaar schepen, noemt hij het feit dat hij betrokken is geweest bij de plannen voor de bouw van ’t Vondel, het sportcomplex De Bres en het nieuwe stadhuis. Zijn triestigste ervaring was de dood van zijn vrouw Anny.
 
“Zij heeft mijn mee opgebouwd op politiek vlak en was meer dan de helft van mijn succes”.
 
PROVINCIAAL RAADSLID
Buiten het schepen zijn in Halle was Staf Reviers ook 32 jaar provinciaal raadslid, waarvan 21 jaar verslaggever van de begroting. Hij is ook jarenlang ondervoorzitter geweest van de toenmalige provincie Brabant.
 
Naast zijn politieke activiteiten was Staf ook persmedewerker aan niet minder dan 7 kranten, waaronder ook Franstalige. Het was vooral sportverslaggeving dat hij deed.
 
MENSELIJK
Een van de sprekers tijdens het feestje was Johan Vanvolsem, die samen met Reviers schepen was, maar dan met een CVP-signatuur.
 
Johan Vanvolsem: “De naam Reviers stond voor ons gelijk met ‘te vrezen’, vooral voor zijn geduchte plakkerploegen en militanten. Al geef ik grif toe dat ik tien jaar later gelukkig was toen ik met de andere kandidaat-schepenen naar aanleiding van de Lemmonier-constructie diende spitsroeden te lopen tussen het huidige gebouw ‘De Gouden ketting’ op de Grote markt, het standbeeld van Servais en de trappen van het historische stadhuis”.
Vanvolsem maakte illusie op het feit dat in 1970 de lijst van de toenmalige burgemeester De Grève de volstrekte meerderheid veroverde, maar door het overlopen van Lemmonier in de minderheid kwam. Toen ontstond er de nieuwe coalitie met Albert Devogel als burgemeester en o.a. Reviers en Vanvolsem als schepene.
 
Johan Vanvolsem: “Gedurende het schepencollege 1970-1976 leerde ik Staf kennen als een trouw en degelijke dossierraadpleger met een onvermoeide werkkracht en een vat inspiratie en initiatief. Ook als een sportieve kampeerder en natuurbelevenaar. Hieruit ontstond een hechte globetrottermentaliteit die uitmondde in tal van gezamelijke avontuurlijke reizen”.
 
PENSIOEN
Nu hij met pensioen is, kan Staf Reviers zijn tijd nog goed vullen.
“Ik heb thuis schapen, kalkoenen, fazanten en kippen die ik dagelijks verzorg. Daarbij heb ik nog een grote moestuin die onderhouden moet worden”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023

archief