HALLE - Zonnig Huis meest mantelzorgvriendelijk zorgcentrum van Vlaams-Brabant

C21

HALLE - Zonnig Huis meest mantelzorgvriendelijk zorgcentrum van Vlaams-Brabant

Zorgnetwerk_1_editiepajot
 
Zorgnetwerk_2_editiepajot
 
Zorgnetwerk_3_editiepajot
 

Zorgnetwerk is op zoek gegaan naar de meest mantelzorgvriendelijke zorgcentrum van de provincie en dit naar aanleiding van de ‘Dag van de Mantelzorger’ die plaats heeft op 23 juni.

33 inzendingen kwamen binnen. Het woon- en zorgcentrum Zonnig Huis van het Halse OCMW werd gekozen voor hun project ‘familiekamer in kasteel Braillon’. Per provincie werd er één project bekroond.
 
Twee jaar geleden bekroonde Ons Zorgnetwerk, ter gelegenheid van de 24 uur van de mantelzorger, de meest zorgvriendelijke gemeente. Dit jaar gingen ze op zoek naar de meest mantelzorgvriendelijke voorziening.
Rust- of verzorgingscentra (of serviceflats) die initiatieven ontwikkelden die het mantelzorgers mogelijk maakt om positief betrokken te blijven bij de zorg van de nieuwe bewoner konden hun kandidatuur indienen.
 
Het Halse OCMW krijgt de prijs voor het ingezonden project ‘familiekamer in kasteel Braillon’. Het project zelf werd ingediend door Myriam Tordeurs van het Halse OCMW.
Zonnig Huis biedt de mogelijkheid aan familieleden en contactpersonen van de bewoners om te overnachten ingeval van een zieke bewoner. Dit kan op de kamer zelf of in kasteeltje Braillon waar een familiekamer werd ingericht.
 
Dit is een gezellige rustplek voor familieleden die dichtbij de bewoner wensen te blijven.
In de familiekamer bevindt zich een slaapbank met het nodige beddengoed, een kleerkast met badjas en handdoeken, een telefoon, een tafel met vier stoelen en een leeslamp. Een douche en toilet zijn ook voorzien in een aanpalende ruimte.
 
Volgens Zorgnetwerk getuigt dit project van een grote openheid naar een respect voor de mantelzorger. De rol van de mantelzorger wordt hierdoor zeker erkent.
 
“Het betrekken van de mantelzorger bij het leven van de bewoner en het feit dat dit idee ook inspirerend kan zijn voor andere rust- en verzorgingscentra maakten samen met de originaliteit de reden uit waarom wij kozen voor deze instelling”, staat in het juryrapport.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 mrt 2023
Marc Sluys | 18 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023

archief