HALLE - Fietsersbond reageert op dodelijk ongeval

C21

HALLE - Fietsersbond reageert op dodelijk ongeval

Halle_dodelijk_ongeluk1_
 
Dsc_3094
Dsc_3093
Dsc_3096

Fietsersbond Pajottenland reageert onder de slogan  'Wees geen Beer in 't verkeer!' op het ongeluk dat op woensdag 11 juni gebeurde op de kruising van de Felix Steensstraat en de Louis Vanbeverenstraat. Hierbij werd de 22 jarige wielrenner betrokken bij een verkeersongeval met een vrachtwagen en overleed ter plaatse. Familie, vrienden en kennissen hebben heel wat leed en emoties te verwerken.

Net als de Fietsersbond zijn ook buren en wijkbewoners erg bezorgd over de verkeersveiligheid in woonstraten. Het kruispunt ligt in een zone30 wat in principe de veiligheid sterk verhoogd en zeker bijdraagt tot een verkeer op mensenmaat. Op het kruispunt geld de voorrang van rechts regel, in principe kent iedere weggebruiker deze duidelijke afspraak. In principe dan, want hier wringt de schoen: hoeveel weggebruikers houden zich op een hoffelijke en respectabele manier aan de afgesproken regels? (klik om foto en filmpje).
Wat infrastructuur betreft is het zeker nuttig dit kruispunt en haar omgeving onder de loepe te nemen.

Enkele denkpistes:

* duidelijkere Zone30: naast de bordjes ook wegmarkeringen
* hoekspiegel
* tweerichtingstraat wordt vanaf het kruispunt 1richting: wegsignalisatie pijl links&rechts

Algemeen:
* fietsers meer in het straatbeeld brengen dmv fietssuggestiestroken via pictogrammen.
* dringend de jaren opgelopen achterstand inzake fietsbeleid op korte termijn inhalen. Uit de recente bevraging van Het Nieuwsblad bijkt dat 98% (u leest het goed) wil dat er meer geld gaat naar fietspaden en fietspadenonderhoud. Vlaanderen snakt naar goede fietspaden. Mobiliteitsplannen, Vlaams TotaalPlan Fiets, Federaal Totaalplan Fiets, Provinciaal lokaal en bovenlokaal Fietsroutenetwerk en Vademecum Fietsvoorzieningen zijn allemaal goed uitgewerkte plannen maar de uitvoering verloopt tergend traag. Beschuldig mij niet van ongeduld. Een paar maand geleden kreeg ik ter info "De Vogelvrije Fietser - Halse Fietseling - Het blad voor fietsers Halle" anno 1979 in de bus, en wat blijkt: dezelfde onderwerpen "plan fietserstrajecten", "langzaam verkeer", "voetgangers" en "woonerven...weldra in Halle?". Triest!. DUS: graag nodigen we het Stadsbestuur, tekenbureaus en aannemers uit in de hoogste versnelling te trappen!!

(geldig voor heel Pajottenland hoor)

* woonerven in woonwijken, zeker bij nieuwe verkavelingen
* invoering van Zone30 in alle woonstraten op een duidelijke manier met borden en wegmarkeringen. Zone30 verhoogd, dankzij de korte remafstand en kleinere impakt bij een aanrijding, enorm de verkeersveiligheid. Ook de vele voordelen wat leefbaarheid betreft worden onderschat zoals het terugdringen van lawaaihinder en uitlaatgassen, bevorderen van te voet gaan en het fietsen = meer gezondheid en sociaal welzijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 mrt 2023
Marc Sluys | 18 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023

archief