HALLE - Historisch stadhuis krijgt opsmukbeurt en andere bestemming

C21

HALLE - Historisch stadhuis krijgt opsmukbeurt en andere bestemming

Halle_stadhuis_achterzijde
 

 Het historisch stadhuis aan de Grote Markt in Halle ziet er langs de buitenzijde nog goed uit. Maar binnenin moet er dringend gerenoveerd worden. Het oude stadhuis kreeg ondertussen een bestemming als toeristisch huis. Dit gebouw wordt de plaats bij uitstel waar men meer te weten komt over de Stad Halle: haar geschiedenis, haar troeven, haar mensen, haar activiteiten. ...

Op het gelijkvloers komt een in- en uitwinkel. De eerste verdieping blijft de trouwzaal maar er komen twee multifunctionele ruimten met keuken als een verlengde van de raadzaal. De tweede verdieping wordt een burelenverdieping voor cultuur, toerisme en erfgoed. Op de derde verdieping voorziet de stad het Zuidwestbrabants  Museum met als thema ‘Geschiedenis van Halle’. De vierde verdieping onder het dak wordt een gypsotheek basiliek en tentoonstellingsruimte.
Ook de achterzijde zal veranderingen ondergaan. Er moet bijgebouwd worden om het gebouw functioneel te maken met een lift, een extra trap en sanitair. Op het gelijkvloers wordt dit aangevuld met een toegang ( oa voor minder-validen).
De gemeenteraad beslistte om de procedure op te starten om een architect aan te duiden voor het tekenen van de plannen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief